x

STIDI SE SVOG PORIJEKLA: Pravo ime popularne zadrugarke je Suada, promijenila ga je u...

Pjevačica i učesnica rijalitija ``Zadruga`` Teodora Džehverović privukla je pažnju gledalaca zbog romanse sa Anđelom Rankovićem, ali i aferom s biznismenom Ćazimom Osmanijem. Prema saznanjima, Džehverovićka je od javnosti uspjela da sakrije najveću porodičnu tajnu da su se ona i njen brat zvali Suada i Senad, ali su promijenili imena po dolasku u Srbiju. Takođe, promijenili su i prezime Džehveri u Džehverović.

Porodica Džehverović je iz Bosne i Hercegovine, a vode porijeklo iz Albanije. Teodorin otac Sead posvađao se sa cijelom familijom zbog toga što se oženio Srpkinjom Gordanom.

 

- Teodorin otac Sead je iz Bosne, islamske je vjeroispovesti. Kada se oženio Gocom, porodica ga se odrekla. Posvađao se i sa prijateljima, familijom, niko nije htio da čuje za njega. Kada su dobili djecu, vama poznatu kao Teodoru i Savu, dali su im muslimanska imena zbog sredine u kojoj žive i kako bi sredili zategnute odnose sa porodicom Džehverović. Živjeli su tamo kratko, ali nikada nisu bili prihvaćeni, pa su se preselili u Gordanino rodno mjesto Kaćarevo - otkriva izvor blizak porodici i nastavlja:

 

- Odrastanje u Srbiji bilo je nešto lakše, ali ni porodica Teodorine majke nije prihvatala to što se ona udala za muslimana, pa su se na kraju odvojili od Gordaninih roditelja i započeli samostalan život. Da bi djeca lakše odrastala u pravoslavnoj sredini i bila prihvaćenija među drugom djecom, riješili su da im promijene imena. Tako je Senad postao Sava, a Suada Teodora. Teodora je bila presrećna jer je smatrala da će sa takvim imenom lakše uspjeti u životu. Od malena je bila mnogo ambiciozna. Nikad nikome nije pričala o tome, posebno kada je započela muzičku karijeru. Tu informaciju zna nekoliko njenih bliskih prijatelja.  U Kačarevu su živjeli do prije dvije godine, a kada je Teodora počela da pjeva, cijela porodica se preselila u Beograd - završava izvor za ``Rijaliti``.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.