x

STIŽE BURNA PROMJENA: Tuča, pijavice i drastičan pad temperatura - pogledajte do kada će trajati!

Kiše i grmljavine, ponegdje i olujnog nevremena, bit će danas, te osobito u subotu, koja će diljem Balkana biti osjetno hladnija od dosadašnjeg dijela sedmice te vjetrovitija, na Jadranu uz često jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. Vjetrovito će biti i u nedjelju, a početkom nove sedmice mirnije i ponovno toplije, sve češće i vruće.

U subotu diljem Balkana dolazi znatna promjena vremena, gdje je velika vjerojatnost obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće je i nevrijeme s tučom. Poslijepodnevna temperatura u subotu će biti i za desetak stupnjeva niža nego danas, a dodatnom osjećaju svježine pridonosit će i povremeno umjeren, gdjekad i jaki sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu često jaka, na udare i olujna bura i tramontana. 

 

Od nedjelje ponovno sunčanije, a početkom nove sedmice, uz slabljenje vjetra i toplije, sve češće i vruće, osobito u unutrašnjosti Dalmacije te na srednjem i južnom Jadranu, gdje će već u nedjelju biti pretežno sunčano. Na sjeveru Jadrana oblačnije, ali bez kiše. Ona će vjerojatno ponegdje izostati i u najoblačniju i najnestabilniju subotu. Na žalost, teško je reći gdje, kao i prognozirati pojavu neverina i pijavica. No mogućnost postoji - na sjevernom Jadranu već u petak, a u subotu posvuda.

(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.