x

STIŽE NAJPAMETNIJI TELEFON NA SVIJETU: Smartfona ustvari nema, ekran je vaša koža!

Tehnologija napreduje sve brže i brže, a uskoro ćete moći svoj pametni uređaj da koristite dodirujući sopstvenu kožu. Firma po imenu Sikret, napravila je najnoviji vid pametnih uređaja. ``Sikret brejslet`` predstavlja pametni uređaj u vidu narukvice, koji će za početak raditi uz pomoć pametnog telefona, ali je cilj da ona u budućnosti radi samostalno, piše Dejli mejl. Dakle, telefon može da bude u džepu, odnosno u blizini, dok ćete komandovati na svojoj koži.

Ovaj uređaj će biti i vodootporan, tako da ćete moći da ga koristite bilo gdje. Položajem narukvice možete odlučiti da li želite da se ekran pojavi sa gornje ili donje strane vaše podlaktice. Za aktivaciju uređaja potrebno je samo malo protresti rukom lijevo-desno. 

 
Korisnici će moći da koriste sve funkcije kao i do sad, samo što će umjesto ekrana dodirivati sopstvenu kožu. Mali projektor šalje sliku iz narukvice na vašu kožu, a 8 senzora računa gdje se nalazi vaš prst u toku dodira i tako šalju povratni signal koji omogućava uređaju da reaguje na dodir. 
 
 
Narukvica sadrži USB ulaz, mjerač ubrzanja, ``Bluetooth`` uređaj kao i uređaj za bežični internet.
 
 
Firma Sikret trenutno skuplja sredstva za konačnu realizaciju projekta, a do sada je u projekat uložilo 3263 investitora. Očekivano je da će se pametna narukvica na tržištu pojaviti do jula 2015. godine. Tržišna cijena biće između 379 i 471 eura, a narukvica će biti dostupna u nekoliko različitih boja i u verziji sa 16 ili 32 gigabajta interne memorije.
 
(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.