x

STIŽE NAM CRNO ZLO IZ EVROPE: Dobro se pazite i sklonite na vrijeme!

U olujnom nevremenu u centralnoj Evropi sa udarima vjetra i od 160 kilometara na čas, poginula su dvojica vozača na zapadu Poljske. U Češkoj su stradali muškarac i žena na ulici kada se na njih obrušilo drvo. Na sjeverozapadu Poljske je poginuo vozač kada je naletio na oboreno drvo na putu, a na zapadu u regionu Opola, vjetar je srušio drvo na automobil u kome je vozač poginuo na mjestu, a suvozač je povrijeđen.

U Češkoj, na jugu zemlje, poginuo je muškarac kada je udar vjetra oborio na njega na ulici drvo, a na isti način je poginula i jedna žena na istoku zemlje.

 

Vlasti u Poljskoj i Češkoj mole građane da ne izlazi bez prijeke potrebe jer orkan Gregor još jača sa zapada, a očekuje se da će olujno nevrijeme početi da jenjava tek večeras.

 

U luci Gdanjsk na Baltičkom moru zabranjen je ulazak na groblja i u gradske parkove, a u češkoj prijestonici Pragu je danas zbog bezbijednosti posjetilaca i životinja ostao zatvoren Zoološki vrt.

 

Poljska vatrogasna straža poslala je zbog nevremena samo od ovog jutra u 1.200 intervencija vatrogasce i spasioce a oluja je oštetila i cijevi u terminalu za tečni gas u Švinoujšću na sjeverozapadu Poljske, saopštio je portparol Poljske vatrogasne straže Pavel Frontčak, javlja televizija Polsat.

 

Orkanski vjetar oborio je dio metalnog krova terminala u Švinoujšću na gasovod i oštetio ga, ali gas nije curio u većim količinama, saopštio je portparol Gaz-Sistema kome pripada terminal, Tomaš Pjetrašenjski, pišu agencije.

 

I u Poljskoj i u Češkoj zbog pokidanih vodovova i havarija mreže, bez struje je ostalo više od 100.000 ljudi.

 

Željeznički saobraćaj u obe zemlje odvija se otežano zbog oborenog drveća i granja na prugama, a nevrijeme sa pljuskovima prouzrokovalo je i blago povećanje vodostaja na poljskim i češkim rijekama.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.