x

STRAŠNA TRAGEDIJA: Roditelji su gledali kako njihovu 9-godišnju kćerku rupa u zemlji...

Strašna tragedija dogodila se na plaži, a 9-godišnja djevojčica je, nažalost, smrtno stradala. Nakon što su pripadnici hitne službe stigli na lice mjesta, nisu mogli sačuvati njen život. Svi su u šoku! Devetogodišnjakinja iz Oregona smrtno je stradala u petak, kada ju je na plaži zatrpao pijesk u rupi koju je pomagala iskopati sa svojim drugovima.

Isabel Grace Franks na izlet je došla sa familijom i prijateljima iz Sandyja u obalni grad Lincoln City. Skupa sa prijateljima zabavljala se kopajući rupu u pijesku, koja se odjednom urušila i zatrpala je – potvrdila je lokalna služba spašavanja.

 

Sve se dogodilo oko 5 sati poslijepodne. Posjetioci plaže pokušavali su je očajnički izvući, ali rupa se nastavljala obrušavati. Na lice mjesta su došli pripadnici službe spašavanja, policija i vatrogasci, ali kad su napokon otkopali djevojčicu ona nije disala niti je bila pri svijesti. Sve je trajalo između 5 i 10 minuta – naveli su svjedoci. Užasnoj sceni prisustvovali su i roditelji djevojčice, Robert i Stacy.

 

Problem je u tome što je izvlačenje nekoga iz pijeska tehnički vrlo teško, jer što se više kopa, pijesak se sve više obrušava i potrebna je posebna tehnika da bi se to izvelo brzo.

 

Pokušali su je reanimirati na licu mjesta bez uspjeha, prevezena je u bolnicu “Samaritan North Lincoln” u Lincoln Cityju, gdje je proglašena mrtvom.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.