x

STRAŠNI DETALJI O SMRTI NESTALE IVANE: Ovo je ubica, koji je prije dva dana u istoj kući gdje je ubijena Ivana...

BEOGRAD - Darko K. (39) koji je osumnjičen da je silovao i ubio Ivanu Podraščić uhapšen je u srijedu uveče. Kako Kurir saznaje, njega je uhapsila interventna jedinica policije. Osumnjičeni Kostić je inače uhapšen zbog sumnje da je prije dva dana u istoj kući strave u kojoj je ubijena Ivana silovao svoju rođaku.

Ivanino tijelo je pronađeno u napuštenoj kući u dijelu Rakovice koji je nedavno bio poplavljen.Prilaz kući otežan je, zbog čega policija trenutno raščišćava teren kako bi mogla da pretraži cijelo imanje.

 

Beživotno tijelo četrnaestogodišnje Ivane Podraščić, učenice OŠ ``Svetislav Golubović - Mitraljeta`` iz Batajnice, koja je prije više od dva mjeseca nestala, beogradska policija pronašla je danas u napuštenoj kući u Rakovici.

 

Ministar policije potvrdio je da se radi o Darku Kostiću (39), višestrukom povratniku koji je osuđivan zbog silovanja, ubistava i teških krađa.

 

Kostića je policija uhapsila zbog silovanja djevojke (22) koja je prijavila policiji da ju je Kostić silovao, mučio i zlostavljao u istoj kući u kojoj je ubijena Ivana Podraščić.

 

Na saslušanju u policiji, kako je rekao ministar Stefanović, Kostić je priznao da je malu Ivanu ubio 31. jula ove godine. Kostić je rekao istražiteljima da je Ivanu najprije silovao, a zatim ubio motikom tako što je udario više puta po glavi i tijelu, a onda njeno tijelo umotao u ćebe i sunđer i zakopao u jarak na placu u blizini Rakovičkog potoka.

 

Policija je poslije Kostićevog priznanja pronašla zakopano tijelo male Ivane. Tijelo je bilo u fazi raspadanja. Policija pretražuje plac od skoro 30 ari zbog sumnje da je na njemu možda zakopano još tijela Kostićevih žrtava.

 

Stefanović je rekao da je Kostić izašao iz zatvora u maju ove godine.

 

Zbog nepristupačnog terena, otežan je uviđaj. Direktor policije Milorad Veljović rekao je poslije obilaska mjesta gdje je Ivana pronađena mrtva, da je zgrožen kao čovjek i kao policajac ovim svirepim zločinom.

 

Kostić je 1993. godine ubio i staricu, za šta je osuđen na sedam godina zatvora, a zbog silovanja je 2001. godine osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine, rekao je Veljović na konferenciji za novinare.

 

`` On je 1993. godine sa još jednim čovjekom na gnusan način ubio staricu koja je bila 1929. godište. Za to krivično djelo osuđen je na sedam godina zatvora``, rekao je Veljović i dodao da je to krivično djelo Kostić izvršio kao mlađi punoljetnik.

 

Policija sumnja da je Kostić izvršio još silovanja i napada na život i tijelo, naveo je prvi čovjek srpske policije.

 

Tijelo djevojčice je, dodao je Veljović, pronađeno u iznajmljenoj kući u Rakovici, a na osnovu dojave NN ženske osobe koja je 29. septembra ove godine prijavila da je silovana u tom objektu.

 

Kako je objasnio, tijelo pronađene djevojčice pronađeno je u poodmakloj fazi truljenja, a kao posebno zanimljivo je izdvojio to da je Kostić sve svoje žrtve poznavao.

 

``Radi se o zastrašujućem zločinu, o ubistvu 14-godišnje djevojčice``, rekao je Stefanović i naveo da je počinilac višestruki povratnik. Djevojčica je nestala prije više od dva mjeseca.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.