x

STRAŠNO: Preminule dvije djevojčice blizanke, doktori roditeljima rekli užasnu vijest…

Neutješni roditelji otvorili su srca i ispričali kako su se osjećali kada su njihove kćerke, identične blizanke umrle od iste vrste agresivnog karcinoma.

Neve i Belle Boitelle su se borile da prežive jer su rođene dva mjeseca ranije. Međutim, nakon samo pet mjeseci djevojčicama je dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija. Neve je umrla samo mjesec dana kasnije, imala je samo šest mjeseci.

 

Njena identična blizanka Belle je preživjela još skoro dvije godine, ali onda je i ona umrla u naručju svojih roditelja, Clare i Darrena, u dobi od 2 godine i četiri mjeseca.

 

– Naša srca su zauvijek slomljena, Naše hrabre princeze su nas prerano napustile – kaže majka.

 

– Naši životi nikad neće biti kao prije. Izgubili smo obje naše djevojčice, to je užasno.

 

U jedanaestom mjesecu 2012. godine, djevojčice su smještene na odjel intenzivne njege u bolnici u Leedsu (Velika Britanija) nakon što su rođene prerano. One su sa svojim roditeljima i starijom bratom Hirom provele samo tri mjeseca, prije dijagnoze strašne bolesti.

 

Neve je počela odbijati hranu, bila je blijeda, a po tijelu su joj se pojavile modrice. Kada je odvedena u bolnicu, porodicu su rekli da djevojčica boluje od akutne limfoblastične leukemije. Roditelji su zamolili ljekare da pregledaju i drugu djevojčicu i bili su shrvani kada su i njoj potvrdili istu dijagnozu.

 

Nakon 15 dana kemoterapije, Neve je izgubila svoju najvažniju bitku i preminula 20.5.2013. godine. Bila je stara samo šest mjeseci.

 

Oba rođendana Belle je provela u bolnici boreći se protiv karcinoma. Nažalost, 25.3. ove godine i ona je umrla.

 

Danas njihovi roditelji pokušavaju prikupiti novac za dojenčad oboljelu od ove opake bolesti, kao i upoznati javnost s ovom strašnom bolesti.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.