x

STRAVA U DOBOJU: Upoznali se putem Facebooka, a onda je uslijedio šok!

Dobojska policija privela je u četvrtak rano ujutro S. Đ. iz Doboja zbog sumnje da je silovao žensku osobu, koju je upoznao putem jedne društvene mreže.

- On je osumnjičen da je u srijedu u poslijepodnevim satima u svom stanu u Doboju oštećenu na ponižavajući način prinudio na obljubu i druge polne radnje, nakon čega ju je golu fotografisao, te zaprijetio da ne smije nikome reći da ga poznaje, saopćili su iz dobojske policije.

 

Pojasnili su da su se njih dvoje upoznali putem Facebooka.

 

- Nakon što joj je S. Đ. saopštio da joj je pronašao zaposlenje, pozvao ju je u svoj stan kako bi se sastali sa budućim poslodavcem. Međutim, kada su ušli u stan, S. Đ. je zaključao ulazna vrata i nakon kratkog neprimjerenog razgovora, oštećenu uhvatio za kosu i odvukao u drugu prostoriju te je silovao, navode iz policije.

 

Ovaj slučaj dobojskoj policiji je prijavljen u srijedu kasno navečer, a policija je radeći na rasvjetljavanju svih okolnosti ubrzo identifikovala, pronašla i privela osumnjičenog.

 

- Na osnovu izdate naredbe Osnovnog suda Doboj izvršeni su pretresi S. Đ. i stana koji koristi, te pronađeni i izuzeti materijelni dokazi koji mogu poslužiti u daljem toku krivičnog postupka. Nakon izvršene kriminalističke obrade, S. Đ. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, ističu iz dobojskog CJB-a.

 (Hayat.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.