x

STRAVIČAN SLUČAJ U SRPSKOJ ŠKOLI: Djevojčica nacrtala JEZIV crtež, odmah su je poslali kod psihologa!

Strahovit prizor obješene djevojke koja visi sa drveta naslikala je na času likovog djevojčica osmog razreda Osnovne škole ``Stevan Aleksić`` iz mjesta Jaša Tomić. Rad je bio izložen u holu te škole u toku likovne nedjelje.

Djevojčica je naslikala jeziv prizor, gdje sa grane drveta visi obješena ženska osoba, kraj koje se nalazi slomljeno srce. Kontrast smrti je zaljubljeni par, koji sjedi ispod drveta i uživa u ljubavi. Strašnom prizoru doprinosi i činjenica da ljudima na licu nisu naslikana lica.

 

Direktor škole Ljupče Trpčevski je rekao da je sa djevojčicom obavljen razgovor i da je ona ``dobro``.

 

- Obavili smo razgovor sa djevojčicom u prisustvu njenih roditelja, pedagog, psiholog i ja lično. Djevojčica je napisala izjavu da ona lično nije doživjela nikakav strašan događaj, već je navela da je o njemu čitala u knjizi. Pošto je nastavnik tražio da to bude neki nesvakidašnji događaj, ona se toga sjetila, i to je ilustrovala. Lično sam je pitao i insistirao da mi kaže koje je to djelo koje ju je navelo na ovakav rad, a dijete mi je rekla:

 

``Direktore, ja ne mogu da se sjetim kako se zove knjiga. Ja sam u Zrenjaninu, u biblioteci uzela i pročitala na brzinu.``

 

- Povjerovao sam joj, jer znam da ona čita mnogo za svoj uzrast, koje prevazilaze interesovanje prosječnog osmaka. Ona čita djela koja su za srednju školu i vjerujem da se radi o nekoj tragediji koja ju je šokirala. Takođe, dijete je iz normalne i zdrave porodice, nema privatnih problema i jak je vrlodobraš. Ona je prosto izabrala morbidan detalj gdje se vide smrt i ljubav, a insipracija djeteta je pročitana knjiga. Djevojčica nje ništa slično doživjela, niti je prisustvovala takvom prizoru – kaže direktor. Postavka je juče skinuta, a zamijenili su je novi radovi.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.