x

STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U ZATVORU NOVA SKELA: Marko zaklao Ramiza, pa krvlju ubijenog cimera pisao po zidovima ćelije!

BEOGRAD - Marko Jovanović (27) iz Niša, koji služi maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva, žiletom je preklao cimera Ramiza Šarića (34) u jednom od najčuvanijih srpskih zatvora, zvanom Nova Skela, kod Beograda.

- Ovi osuđenici su protekla dva mjeseca dijelili sobu u Kazneno-popravnom zavodu. Incident se dogodio tokom noći sa utorka na srijedu - potvrdili su Kuriru juče iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Iz Uprave su potvrdili i da je Jovanović cimera ubio žiletom iz „bik brijača“.

 

MOGUĆI MOTIV: Tjerao ga na se*s?

 

Motiv sukoba još nije poznat, ali ono što su ostali zatvorenici rekli jeste da je Šarić posljednjih dana često fizički i psihički mučio Jovanovića. Po zatvorskim ćelijama šuškalo se i to da je Šarić, navodno, tražio i da ga Jovanović sek*ualno zadovoljava, što ovaj nije želio. Međutim, to još niko od zatvorenika nije zvanično potvrdio policiji dok su razgovarali o ubistvu koje se dogodilo. Dalja istraga koja se vodi u zatvoru odgonetnuće šta je bio motiv da Jovanović zvjerski ubije cimera, da li su postojali sukobi i da li je ubistvo moglo biti spriječeno, piše Alo.

 

 

Jeziv prizor

 

Ubijeni Šarić bio je osuđen na skoro pet godina zbog više krađa. U Skelu je prebačen iz zatvora u Sremskoj Mitrovici zbog „neprilagođenog ponašanja“.

 

- Niko ne zna šta se tačno dogodilo u ćeliji koju su dijelila dva osuđenika. Najvjerovatnije je Jovanović izvukao žilet iz plastičnog brijača, koji je osuđenicima dozvoljen kako bi održavali ličnu higijenu, i na spavanju ubio cimera. Do noći u kojoj se zločin dogodio nijedan od njih nije se žalio na probleme sa drugim - kaže izvor upućen u istragu.

 

On objašnjava da su stražari Šarićev leš zatekli ujutru u ćeliji.

 

Krv do koljena

 

- Kad su otvorili vrata, ugledali su jeziv prizor. Šariću je bio prerezan vrat od uha do uha.  Zidovi su bili išarani i isprskani krvlju žrtve. Ubica je hladnokrvno sjedio na svom krevetu i gledao u unakaženog cimera - dodaje izvor iz istrage.

 

Marko Jovanović, podsjetimo, iza rešetaka je jer je 31. oktobra 2010. ubodima nožem u Nišu ubio bivšu djevojku Danijelu Jovanović (27), a potom i Aleksandra Kitanovića (23), za kog je vjerovao da je njen novi dečko. Bivšu djevojku je brutalno izbo nožem u njenom stanu, pošto mu je ponovila da ne želi da bude s njim i da ima novog dečka, komšiju Kitanovića. Poslije prvog ubistva pozvonio je i na vrata Kitanoviću, odveo ga do Danijelinog stana i ubio i njega.

 

Neuzvraćena ljubav

 

- Jovanović je iz bezobzirne osvete zbog neuzvraćene ljubavi ubio Danijelu i njenog komšiju - objašnjava naš sagovornik i podsjeća da je odbrana ubice tražila da mu se izrekne mjera bezbijednosti čuvanja i liječenja u zdravstvenoj ustanovi, ali da je sud to odbio jer su vještaci utvrdili da je bio uračunljiv.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.