x

SUPRUGA ACE PEJOVIĆA SPAŠENA U POSLJEDNJI ČAS: Oglasio se ljekar koji kaže kako će Biljana u narednih 20 godina...

Aco Pejović posljednjih nekoliko dana prolazi pravu porodičnu agoniju zbog iznenadne bolesti njegove supruge Biljane. Brzom reakcijom ljekara, Biljanino zdravstveno stanje je stabilizovano i spašena je od posljedica koje ovo stanje nosi.

``Kod pacijenata kojima aneurizma na mozgu pukne, kao što je to u slučaju gospođe Pejović, dešava se da nakon operacije izgube govor ili im on bude otežan, a može se desiti i da otežano hodaju. U njenom slučaju, budući da smo konstatovali da nije kompromitovan moždani krvotok, proći će bez većih posljedica. Usudio bih se da kažem da će proći bez ikakvih posljedica``, govori doktor koji je primio Biljanu po njenom dolasku u Urgentni centar.

 

On je naveo da su brzom intervenciju uspjeli da je spase.

 

``Primili smo je sa dijagnozom potresa mozga, ali smo nakon pregleda vidjeli da je ona pogrešna. Srećom, brzo smo reagovali i sa sigurnošću vam mogu reći da će Biljana uskoro biti puštena na kućno liječenje. Ona je i dalje u šok sobi jer tamo ima najbolju njegu. Prijatelji će moći da je posjete tek kada je prebace na odjeljenje D neurohirurgije``, naveli su ljekari.

 

Biljana Pejović će morati i da promijeni način života.

 

``Biljana će narednih 20 godina morati da dolazi na kontrole, pije lijekove za pritisak, hrani se zdravo i da izbjegava stres. Kod pacijenata sa urođenom aneurizmama opasnost od ponovnog pucanja krvnih sudova uvijek postoji i zato im se savjetuje da potpuno promijene način života``, istakli su ljekari.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.