x

SUTRA GORIMO NA 42 STEPENA, A ONDA NEVRIJEME: Preokret u nedjelju, ali se TROPSKI talas brzo vraća!

Na Balkanu će do kraja sedmice biti veoma toplo s maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a od ponedjeljka se očekuje kratko osvježenje. Na snazi je i dalje upozorenje na visoke temperature, a u nedjelju se ponegdje očekuju kratkotrajne vremenske nepogode.

Meteorolozi za početak naredne sedmice najavljuju osvježenje, a potom u srijedu i četvrtak osjetno toplije sa temperaturom od 35 do 40 stepeni.

 

Sutra će biti sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura biće od 14 do 24, najviša od 37 do 42 stepena. Vjetar će biti slab, promjenljivog smijera.

 

U nedjelju će veći dio dana biti pretežno sunčano i veoma toplo. Najviša temperatura biće od 36 do 42 stepena. Uveče i tokom noći ka ponedjeljku očekuje se osvježenje, mjestimično s pljuskovima i grmljavinom. Moguća je lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda s gradom i olujnim vjetrom.

 

U srijedu i četvrtak biće ponovo veoma toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 40 stepeni. Od petka postepeno svježije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

 

Biometeorološka prognoza za subotu, 5. avgust: Izuzetno nepovoljne biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojačane tegobe kod svih grupa hronično oboljelih, pa im se savjetuje ograničenje fizičkih napora i striktno pridržavanje savjeta ljekara.

 

Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, umora i glavobolje. Preporučuje se izbjegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem dijelu dana i unos dovoljne količine tečnosti, a u saobraćaju je neophodan povećan oprez.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.