x

SUZA SUZU STIŽE U TREŠNJEVU: Izgubili dva sina za 10 mjeseci!

Maksima Stojanovića je u nedjelju popodne zadesila nova tragedija, u kojoj je izgubio još jednog sina. U ponedjeljak je na seoskom groblju Glavica nadomak sela Andrijevice sahranio drugog sina, nepunih deset mjeseci nakon što je prvog ispratio na vječni počinak, saznaju “Novosti”.

Igor Stojanović (25) poginuo je u sječi šume na planini Gradišnica tako što je na njega prilikom sječe pala smrča i na mjestu ga ubila. Otac Maksim i svi ljudi koji su se zatekli na planini su pokušali da pomognu nesrećnom mladiću, ali bez uspjeha.

 

U ponedjeljak su Maksim Stojanović, njegova supruga Slobodanka, jedino preostalo dete sin Dalibor i Maksimov Vesko, u kapeli u Andrijevici primili saučešće na hiljade građana Vasojevića i okolnih mesta, koji su došli da se oproste od mladog Igora.

 

Ovo je druga tragedija koja je zadesila Stanojeviće jer su prije nepunu godinu dana, 24. avgusta, stotinak metara od rodne kuće, izgubili Igorovog brata Ivana koji je na svoj 25. rođendan upravljajući džipom udario u potporni zid pored regionalnog puta Andrijevica – Berane.

 

Ivan je stradao na mjestu, a teško su povrijeđene dvije djevojke koje su se kasnije oporavile. U znak sjećanja na Ivana njegovi roditelji su pred zgradom Osnovne škole “Bajo Jojić” u Trešnjevu izgradili poligon za male sportove, na kome se dva dana ne čuje uobičajeni žamor seoske omladine.

 

– Ovo je nezapamćeno ne samo u Trešnjevu, nego u Limskoj dolini. Maksim i Danka su bili vrijedni ljudi, dobri rođaci, komšije koje su bile svima pri ruci. Ne vjerujemo da im se sve ovo izdešavalo za tako kratko vrijeme, ali, istina je surova. E, moj Maksime, šta dočeka brate mili – tihoje rekao više za sebe rođak i komšija Stojanovića.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.