x

SVIJET U ČUDU! Porodila se MRTVA PIJANA: Kada su doktori PREGLEDALI bebu, ZANIJEMILI su od šoka…

Pijanoj Poljakinji koja je kod kuće prije vremena rodila bebu, a zatim je ostavila i pobjegla iz bolnice, prijeti pet godina zatvora, dok policija i dalje bez uspjeha traga i za ocem bebe.

Tridesetdvogodišnja Poljakinja rodila je prošle sedmice djevojčicu kod kuće, potpuno pijana, i nije pozvala doktore iako je beba prijevremeno rođena. Komšije su čule plač novorođenčeta i pozvali Hitnu pomoć koja je bebu i majku odmah prevezla u bolnicu.

 

U krvi majke doktori su izmjerili 3,5 promila alkohola, a u krvi bebe čitavih 1,7 promila. Ljekari su bili u šoku.

 

Čim se malo otrijeznila majka je na svoju odgovornost izašla iz bolnice i od tada tužilaštvo ne može da nađe ni nju ni oca djeteta da ih sasluša, a nisu se pojavili ni u bolnici da obiđu i vide kako je njihova kćerkica.

 

“Za krivično djelo izlaganja djeteta životnoj opasnosti majci prijeti pet godina zatvora”, kazao je poljskoj televiziji TVN24 portparol tužilaštva u Ostrovu Marćin Kubjak.

 

Sud će odlučiti da li će dijete oduzeti majci i predati hraniteljima, čim doktori saopšte da mogu da puste bebu iz bolnice.

 

Toj Poljakinji zbog zanemarivanja i ugrožavanja djeteta već je sud ranije oduzeo dva sina, jednog kome je sada 11 godina, a drugome dvije godine.

(Srbija Danas)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.