x

Saab 9-3 pokreće struja i proizvodi se u Kini!

Posljednji model koji je propala švedska marka Saab proizvodila, 9-3, vratio se kao električni model pod značkom NEVS i proizvodi se u Kini. Nakon konačne propasti Saaba ostatke je početkom 2012. otkupio švedski holding NEVS (National Electric Vehicle Sweden), a sada su pod svojom značkom oživjeli model 9-3, posljednji koji je izašao s ptoizvodnih traka u Trollhattanu.

 

 

NEVS 9-3 potpuno je električni model, a iako NEVS ima sjedište u Švedskoj, on se proizvodi u novoj tvornici u Tianjinu u Kini. Proizvođač tvrdi kako će s jednim punjenjem električni 9-3 moći prevaliti 300 kilometara i kako će postizati najvišu brzinu od 140 km/h. U prvoj fazi proizvodnje NEVCS planira na tržište izbaciti 50.000 vozila, a u drugoj fazi planiraju 220.000 primjeraka godišnje.

 

Pored potpuno električnog 9-3 u planu su i druga i treća generacija električnih automobila. Niti jedno od budućih vozila još nije prikazano, ali oba će biti razvijena u suradnji s kineskim pandanom Ubera DiDi Chuxing. Oni predviđaju kako će do 2020. imati milijun vozila u pogonu u Kini, a NEVS bi trebao biti jedan od njihovih ključnih dobavljača.


autozona.hr/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.