x

Šaban Šaulić za dlaku izbjegao smrt: PUCALI IZ HEKLERA DOK SU NAS PLJAČKALI!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić otkrio je ekskluzivno za Informer da su razbojnici pucali na njega i njegove kolege iz kalašnjikova na jednoj svadbi u Parizu. Popularni pjevač je sa Gocom Božinovskom, Džejem Ramadanovskim, Snežanom Đurišić i Sanjom Maletić pjevao na gastarbajterskoj svadbi, kada su pljačkaši uletjeli u salu restorana i sve ih postrojili.

- Upalo je nekoliko njih na svadbu u Parizu i odmah su iz heklera počeli da pucaju, ispaljeno je nekoliko metaka u sali. Zavladao je tajac. Bili smo potpuno šokirani - kaže na početku razgovora za Informer Šaulić. 

 

On se prisjeća da su napadači bili veoma oštri, bahati i bučni:

 

- Prišao nam je jedan i sa heklerom u rukama viknuo: ``Svi dole. Vadite pare, satove, telefone.`` Njih četvoro je bilo raspoređeno po sali sa puškama, pištoljima. Napolju su postavili obezbjeđenje da bi brzo mogli da pobjegnu. Svi smo se spustili na pod, neko je čučnuo, neko legao, mnogi su se tresli, plakali - prisjeća se pjevač. Razbojnici su oko Šabana i njegovih kolega napravili krug, a zatim su uradili nešto nevjerovatno: samo su njemu dozvolili da ustane:

 

- Možda će zvučati malo narcisoidno, ali moram da ispričam kako se stvarno dogodilo. Čovjek koji je stajao iza mene sa tim oružjem rekao mi je: ``Kralju, ti sjedi. Ti nemaš razloga da ležiš. Sjedi i uživaj, tebe mi poštujemo.`` A ja se mislim: ``Joj majko, ako sjednem, prvi sam ja taj koji će dobiti metak u leđa.`` Strah je to, oružje je u pitanju. Nisam rekao ni hvala, tresla mi se utroba, nije mi bilo prijatno - priznaje kralj narodne muzike.

 

Pljačkaši ipak nisu uspjeli da otmu sav novac jer je velika svota novca koju su zaradili muzičari bila skrivena.

 

- Oni su pokupili što su mogli da pokupe. Mi pjevači sve što dobijemo kao bakšiš tokom slavlja stavljamo u kofer od harmonike i u njemu je bio sav taj novac koji smo do tada zaradili. Oni to nisu znali, nisu pronašli taj novac! Pakao je trajao nekoliko minuta, ma kao na filmu. Kada su pokupili svoj plen, samo su pobjegli.

(Informer)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.