x

Sabina Kasumović: Moja iskustva u Avonu!

Rad za najpoznatiju kozmetiču kuću Avon mnoge osobe čini uspješnijim, prepoznatljivijim, te daje snagu za naprijed, a ujedno je izvrstan put do zarade. Sabina Kasumović je samo jedna od žena, koja je prezadovoljna tretmanom koji joj pruža Avon, a svoju priču je podijelila za čitatelje ekskluziva.ba portala. Vjerujemo kako ćete uživati dok budete čitali njeno iskustvu u Avonu, te svakako ukoliko niste član ovog brenda - to ćete poželjeti. Donosimo vam Sabininu priču. 

U Bosni i Hercegovini, Avon je prisutan od 2003. godine kada je osnovan Avon Cosmetics BiH d.o.o. Riječ je o kompaniji s bogatim naslijeđem i tradicijom, temeljenoj na čvrstim vrijednostima i principima koji potiču od osnivanja Avona u SAD-u prije više od 125 godina. Kao dio Dunavske regije od 2011. godine, Avon Bosna i Hercegovina nalazi se u jednoj od najuspješnijih regija u Europi. Kao jednu od tajni uspjeha u Avonu ističu važnost poznavanja potreba kupaca i korištenje svake prilike za unapređenje odnosa s njima. Tokom svake kampanje, koja traje po 3 sedmice, Avon lansira nove proizvoda i nudi neodoljive ponude, a godišnje izdaje 17 brošura. Avon je ``kompanija za žene``. Ponosan je na svoju dugu tradiciju predanosti ženama i to je istovremeno jedan od najznačajnijih faktora koji Avon razlikuje od drugih kompanija. Kao poslodavac, Avon vjeruje kako su ljudi najveće bogatstvo kompanije. Avon prihvaća različitost zaposlenika te osigurava priliku za razvoj i napredak svakom zaposleniku te ih nagrađuje u skladu s tim. Tvrtka Avon Cosmetics BiH je aktivna na području borbe protiv raka dojke i nasilja nad ženama s ciljem poboljšanja i spašavanja života žena. Već je 2007. Avon u Bosna i Hercegovina krenuo s proizvodima s rozom vrpcom kao regularnom ponudom u svojoj brošuri tako započevši svoj humanitaran rad, a 2008. je uveo i posebne proizvode sa simbolom vječnosti kao podršku borbi protiv naslija nad ženama. KOmpanija je organizirala i brojne humanitarne akcije, poput tri izdanja AVON Šetnje za život za podizanje svijesti o potrebi redovnog pregleda te prikupljanja sredstava za udruženja žena oboljelih od raka dojke kao i nabavku prijeko potrebnih mamotom i mamograf mašina.

Avon kozmetika, poznata mi je još od ranije – prije nego je Avon kompanija došla u BiH. Imala sam sreću da pri samom osnivanju kompanije u BiH budem pozvana na osnivačku konferenciju Zone 004 u Tuzli. Tom prilikom sam se učlanila i počela raditi. To je bila kampanja 11/2003 godine.

 

Na samom početku svog rada prenosila sam svoja pozitivna iskustva u pogledu kvalitete Avon proizvoda i članstva u Avonu na druge žene i učlanjivala ih u Avon. Brzo nakon toga postala sam lider u Avonu.

 

Na početku, Avon mi je bio samo hobi i mala dopuna kućnom budžetu. Međutim kako je vrijeme odmicalo, Avon mi je postao glavno zanimanje i trenutno mogu da živim od svoje zarade.

 

Mogu sa se pohvalim time da sam dostigla najveći nivo (SEUL) koji se može dostići u Avonu kao lider i veoma sam sretna zbog toga.

 

Koristila sam većinu Avon proizvoda i zadovoljna sam kvalitetom, ali naravno imam omiljene proizvode, a to su Anew Reversalist krema za lice, Luxe maskara za oči i Herve Leger Femme parfem.

 

Radeći u Avonu upoznala sam mnogo ljudi, stekla mnogo prijatelja i doživjela mnogo lijepih iskustava. Istakla bih godišnju konferenciju koju Avon organizuje za uspješne članove i lidere gdje se okupe kolege iz susjednih država Hrvatske i Slovenije. Tom prilikom nas Avon upozna sa svojim novim proizvodima i obezbijedi lijepu zabavu i druženje. Tom prilikom Avon dodijeli nagrade najuspješnijim članovima i liderima Avon kluba.

 

Sretna sam i zadovoljna što sam dio kompanije koja se bavi društveno odgovornim radom i provodi kampanje protiv raka dojke i nasilja u porodici. Avon je od prikupljenog novca donirao mamograf i mamotom mašinu kada je to bilo najpotrebnije. Meni je Avon obezbijedio besplatan pregled na jednom od mamograf aparata koji je doniran od strane Avona. Nastaviću da učestvujem u tim akcijama i pozivam ovim putem i druge da se pridruže.

 

Avon radim sa velikim zadovoljstvom iz razloga što nam Avon stalno priređuje pozitivna iznenađenja:

 

- Nove brošure svakih 21 dan sa novim proizvodima i niskim cijenama

 

- Novi motivacioni programi i mogućnost zarade

 

- Stalnu besplatnu edukaciju uz lijepa druženja

 

- Godišnje konferencije

 

- Lijepa putovanja na atraktivne evropske destinacije

 

- Mogućnost napredovanja od Člana Kluba do Lidera.

 

Iz svega navedenog ja crpim energiju da idem dalje i postignem što više.  Danas kada je teško doći do posla Avon je idealna prilika, Avon nam nudi puno toga bez ikakvih početnih ulaganja.

 

Za kraj bih poručila osobama koje traže posao, da postanu Član Avon Kluba, zato što im Avon nudi mogućnost dobre zarade bez ikakvih materijalnih ulaganja. Radom u velikoj kompaniji kao što je Avon, stvarate svoj mali biznis uz radno vrijeme koje sami sebi organizujete. Mogu vam poručiti da koristite Avon proizvode jer su oni najbolji i učlanite se i budite Avon Član Kluba.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.