x

Said Husejinović pogodio za trijumf Sarajeva na Otoci!

Sarajevo je s minimalnih 1:0 slavilo na Otoci na gostovanju kod Olimpika u 20. kolu Premijer lige BiH, a strijelac odlučujućeg pogotka bio je Said Husejinović.


FK Olimpic - FK Sarajevo / 0:1 Husejinović by mediabh

Olimpik je počeo susret u sastavu: Bandović, Bevab, Osmanović, Vrdoljak, Karić, Kojić, Čolić, Pehar, Govedarica, Bogdanović i Svraka, dok su za Sarajevo od prve minute igrali Pavlović, Hodžić, Novaković, Sarić, Crnkić, Husejinović, Hebibović, Mihojević, Bekić, Ahmetović i Ivetić.

 

Prvi je opasno zaprijetio Olimpik. Osmanović je prošao po lijevoj strani i ubacio, ali Karić slabo šutira glavom.

 

Sarić je imao prvu priliku za goste u 12. minuti, ali je šutirao daleko preko gola. Samo minutu kasnije Svraka je šutirao pored gola Sarajeva.

 

Potom su dvije prilike za goste promašili Hebibović i Husejinović, a nakon pola sata igre Govedarica šutira direktno u Pavlovića.

 

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imali su gosti u 34. minuti. Husejinović je prošao po lijevoj strani i ubacio, ali Hebibović iz odlične prilike ne uspijeva postići pogodak.

 

U 54. minuti Sarajevo je uputilo prvi šut u okvir gola domaćina. Hebibović je šutirao, a Bandović je bio siguran.

 

Nakon sat vremena igre Sarajevo je došlo u vodstvo. Hebibović je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio Husejinovića koji šutira lijevom nogom, lopta je pogodila jednog igrača Olimpika, promijenila smjer i završila u Bandovićevoj mreži.

 

Husejinović je mogao postići i drugi poogdak na meču deset minuta kasnije. Crnkić ga je odlično uposlio, a Husejinović sa desetak metara šutira lijevom nogom daleko pored gola.

 

U 80. minuti Sarić je oduzeo loptu igračima Olimpika na sredini terena i neometan došao u kazneni prostor domaćina, no šutirao je slabo po sredini gola, te je Bandović bez problema uhvatio loptu.

 

Do kraj susreta nije bilo većih prilika i Bordo tim je upisao nova važna tri boda u borbi za prvaka, dok je Olimpik zakucan na samo dno lige. Sarajevu je ovo bila sedma uzastopna pobjeda, a Olimpiku osmi uzastopni poraz u Premijer ligi BiH.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.