x

Saigrači su ti mrtvi: Preživjeli igrač Chapecoensea saznao je istinu...

Nogometaš Chapecoensea Helio Neto ne sjeća se pada aviona, a mislio je da je u bolnici jer se ozlijedio na utakmici protiv Atletico Nacionala. Postao je sumnjičav pa su mu morali reći što se dogodilo... 

Jesmo li osvojili natjecanje? Kako je prošla utakmica protiv Atletica, bile su prve riječi brazilskog igrača Chapecoensea Helija Neta nakon što se probudio u bolnici ne znajući da je preživio pad aviona i da su mu saigrači poginuli.

 

Neto je je mislio da se ozlijedio na utakmici, a liječnici mu nisu htjeli odmah reći istinu pa su to prešutjeli u strahu da bi mu se stanje moglo pogoršati. No Neto je postao sumnjičav nakon što je vidio da ozljede koje ima teško mogu biti od nečega na utakmici. Osoblje bolnice nije imalo izbora.

 

- Morali smo to napraviti. Nismo više mogli čekati. Zadnjih sati primijetio je ozljede na rukama i nogama kakve nije mogao dobiti na utakmici. Pričali smo s njegovim ocem i on nam je rekao da je pravo vrijeme da Helio sazna istinu - rekao je liječnik Carlos Mendonca iz RioNegro bolnice u Medellinu te dodao:

 

- Napravili smo to u dogovoru s psihologom i njegovim ocem. Kad je saznao da su mu suigrači poginuli, bio je jako emotivan. Užasno ga je to pogodilo, ali jak je on.

 

Noć uoči kobnog dana sanjao da avion pada

 

Neto je jedan od trojice igrača koji su preživjeli pad aviona u Kolumbiji u kojoj je poginula gotovo cijela momčad i stožer Chapea.

 

Preživjeli su i Alan Ruschel i Jackson Follman, a Neto je noć prije kobnog dana sanjao da se ruši avion, to je rekao svojoj ženi i dodao kako ne želi ići. 

 

Na mjestu nesreće, među razbacanim stvarima u blizini olupine, pronašli su Bibliju, a na unutarnjoj strani bilo je utisnuto ime Helija Neta. Knjižni označivač bio je na Psalmu 63. koji govori o promišljanju o Bogu tijekom noći i veselju u njegovim krilima. 

 

- Helio je veliki vjernik. Kad ide na putovanja uvijek prvo spremi Bibliju. Hvala što ste mi ovo dali - rekla je Simone novinaru koji joj je predao suprugovu Bibliju.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.