x

Salihović: Sa reprezentacijom BiH nisam završio!

Vijest da je St. Gallen u svoje redove doveo Sejada Salihovića izazvala je veliku pažnju u švicarskoj javnosti. Fudbaler koji je godinama ``harao`` u Bundesligi stigao je u St. Gallen ove zime kao slobodan igrač i trenutno je prva zvijezda kluba kojeg vodi Joe Zinnbauer.

Nekadašnjem bosanskohercegovačkom reprezentativcu pri dolasku u St. Gallen finansije nisu predstavljale problem. Želio je samo igrati i ujedno pokušati izboriti povratak u nacionalni tim. 

 

``U St. Gallen nisam došao zbog novca. Nakon epizode u kineskom Beijing Rehneu sam želio samo da ponovo igram fudbal i trenutno se osjećam kao da imam 25 godina``, izjavio je Sejad Salihović za portal tagblatt.ch. 

 

Salihovićev životni put je interesantan Švicarcima, budući da je crnih devedesetih bio primoran zajedno sa porodicom iz rodne BiH.

 

``Iz Gornjeg Šepka sam otišao kada sam imao sedam godina. S vremena na vrijeme sam čuo pucnje, ali mi nismo živjeli u sred razne zona. Sreća je da se nisam nagledao nekih stvari. Uslijedio je potom odlazak u Njemačku. Skrasili smo se u Berlinu, gdje su već ranije živjeli neki rođaci, a dok se nismo snašli živjeli smo u početku od socijalne pomoći``, istakao je Salihović. 

 

U proteklom periodu Salihović je ostavio veliki trag igrajući za reprezentaciju BiH, a svoju priču u dresu sa državnim grbom nije završio. 

 

``Nisam završio sa reprezentacijom. Želim nastaviti igrati za BiH``, poručio je.

 

Odgovorio je Salihović i na pitanje vezano za interes Bayerna iz prošlosti. 

 

``Ne žalim što sam 2008. godine odbio Bayern. Sa Hoffenheimom sam te zime bio jesenji prvak Bundeslige i nije bilo razloga da tada napuštam svoj dom u Sinsheimu``, prisjetio se Salihović. 

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.