x

Samir ubio suprugu Nevzetu, a onda se objesio!

U bužimskoj mjesnoj zajednici Radoč jučer ujutro dogodila se teška porodična tragedija. Samir Pehlić (35) na smrt je izbo nožem svoju nevjenčanu suprugu Nevzetu Dedić, a zatim se objesio. 

Samir je sačekao Nevzetu na putu koji je vodio kroz šumu, nekih 200 metara od kuće i izbo je nožem od čega je podlegla na licu mjesta. Nakon što je ubio Nevzetu, objesio se o hrast svega stotinjak metara od kuće. Po svemu sudeći, ovoj tragediji kojoj je prethodila svađa, prisustvovala su djeca  supružnika i drugi svjedoci.

Policija u Bužimu je dobila anonimnu dojavu u 9.17 sati  da je izvršeno krivično djelo ubistvo i samoubistvo nakon čega su došli na lice mjesta i zatekli strašan prizor. Ubijena Nevzeta ležala je u lokvi krvi na prilaznom putu, a 50 metara dalje u obližnjem šumarku visilo je tijelo ubice i samoubice Samira Pehlića.

- Trenutno se rade uviđajne radnje, a na mjestu tragedije su ovlaštena službena lica Sektora kriminalističke policije Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona (MUP USK) sa dežurnim tužiteljem. Još uvijek nije poznat motiv ove porodične drame sa tragičnim krajem, ali policiji je poznato da je između njih odranije bilo  problema – kazao nam je Isak Dizdarić, načelnik Odjeljenja za sprečavanje općeg i organiziranog kriminala MUP USK. 

Dizdarić je kazao da su svađe između Nevzete i Samira trajale mjesecima i potvrdio da će na tijelima  supružnika biti izvršena obdukcija po nalogu tužitelja.

Prema izjavama svjedoka navodno je  izbjegnuta i veća tragedija jer se  Samir Pehlić  nakon što je usmrtio suprugu vratio kući  sa nožem u ruci nakon čega su se djeca razbježala. On je potom uzeo uže sa dječije ljuljaške u dvorištu i izvršio samoubistvo, navodno pred 7-godišnjim sinom Nevzetom.

Prema do sada dostupnim informacijama Pehlić je supruzi zadao devet udaraca nožem  i ubio je na licu mjesta. Supružnici su živjeli teškim životom i nisu imali zaposlenje. Ubijenu Nevzetu Dedić-Makić cijeli život pratile su tragedije. Njen prvi muž sa kojim je imala troje djece  tragično je nastradao od protivpješadijske mine 1997. godine na Križu prilikom sječe drva. Nesretna Nevzeta, kojoj je tragično okončan život, kćerka je preminulog Muje Makića koji se krajem prošle godine zapalio u svojoj porodičnoj kući u naselju Bućevci.

Izvor:Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.