x

Sanjin Pehlivanović osvojio dva zlata i srebro na Evropskom prvenstvu do 17 godina!

Sanjin Pehlivanović, 15-godišnji dječak iz Sarajeva na jučer završenom Evropskom prvenstvu u bilijaru za kategoriju do 17 godina koje se održavalo u holandskom Leendeu pokorio je Evropu u dvije bilijarske discipline, 8 ball i 9 ball i osvojio dvije najsjajnije medalje.

Također, u disciplini straight pool je postao viceprvak Evrope osvojivši srebrno odličje, te je dokazao da je definitivno najbolji mladi igrač bilijara na svijetu.

 

Potvrda je došla i od Evropske bilijarske federacije (EPBF) u čijem izboru je Sanjin proglašen najboljim mladim igračem Evrope za 2016. godinu.

 

Sanjin je fantastičnim igrama u svojoj kratkoj, ali izuzetno bogatoj karijeri ostvario i ono što do sada, a naročito sa 15 godina starosti, nije niko uspio.

 

Ovaj talentovani mladi Sarajlija je dobio poziv od najboljeg Evropskog bilijar kluba BSV Dachau iz Njemačke da od septembra ove godine nastupa za ovaj klub.

 

Inače, u tom klubu igraju najbolji igrači današnjice kao sto su Ralph Souquet (Njemačka), David Alcaide (Španija) i Albin Ouschan (Austrija), a Sanjin je od jučer njihov klupski kolega.

 

Sanjina do kraja godine očekuje niz jakih takmičenja a kao jedno od važnijih izdvaja Japan open i prvenstvo svijeta za juniore koje će se održat u Moskvi.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.