x

Sanski Most: Odrekli se ekskurzije da pomognu bolesnom drugu!

SANSKI MOST - Učenici Prve sanske škole odrekli su se ove godine putovanja na ekskurzije, a novac namijenjen za te svrhe uplatili su na humanitarni račun za liječenje Muhameda Talića (14), učenika osmog razreda ove obrazovne ustanove, koji je teško obolio od leukemije,

Prema riječima direktorice ove škole Edite Beširević, na ovaj način osigurano je 6.500 maraka za liječenje oboljelog dječaka.

 

``Ideja je potekla od samih učenika, čija je jedina želja da se Muhamed vrati u školske klupe i nastavi bezbrižno djetinjstvo``, istakla je Beširevićeva.

 

Ona je dodala kako su učenici organizovali u petak niz aktivnosti kako bi se prikupila neophodna sredstva za liječenje Muhameda, a između ostalog prodavali su svoje likovne radove i rukotvorine.  

 

Oboljeli učenik je trenutno na klinici u njemačkom gradu Esenu, gdje ga očekuje operacija koštane srži. Procijenjeno je da troškovi operacije i liječenja iznose oko 220.000 evra, od čega je, prema nezvaničnim informacijama, do sada prikupljeno više od polovine potrebnih sredstava.

 

Humanitarnu akciju ``Svi za Muhameda`` pomogle su brojne poznate ličnosti, sportisti i sportski radnici, te brojni građani u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

(nezavisne)

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.