Sarajevo Fight 3 okuplja najbolje borce iz Evrope

10.08.2017 20:00
sarajevo-fight-3-okuplja-najbolje-borce-iz-evrope-main

Kad: 10.08.2017.

Gdje: Hotel Hills, Sarajevo, BiH

 

Već nekoliko godina ljubitelji borilačkih sportova u našoj zemlji čekaju na pravi borilački spektakl i borbe o kojima će se dugo pričati. Čekanje će se definitivno isplatiti 10. augusta kada će biti održana manifestacija  „Sarajevo Fight 3“. 

Organizacioni tim na čelu sa Harisom Sipovićem i Emirom Alićem želio je napraviti spektakl po uzoru na svjetske metropole. Zbog toga su oni odlučili da okupe vrhunska imena u svijetu borilačakih sportova, koja će se umjesto u nekoj od sarajevskih dvorana boriti u velikoj sali hotela „Hills“ na Ilidži.  

 

- Uvijek želimo raditi borilačke manifestacije, koje su jedinstvene u Bosni i Hercegovini i zbog toga smo se odlučili na jedan ovakav korak. U svjetskim metropolama često se borilačke manifestacije održavaju u luksuznim hotelima kao što je „Hills“. „Sarajevo Fight 3“ po svemu će biti poseban i jedinstven. Ovo će biti pravi spektakl i bit će korišteni vrhunski svjetlosni i drugi efekti. Sve će biti na svjetskom nivou – kaže Haris Sipović. 

 

„Sarajevo Fight 3“ bit će turnir osmorice K1 boraca u kategoriji do 72 kilograma, a učestvovat će takmičari iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Njemačka, Švicarske, Češke Republike, Slovačke, Holandije i Turske. Pored turnira osmorice bit će organizovan i Superfight mečevi po K1 i MMA pravilima.

 

Imena učesnika turnira osmorice: Haris Biber, Rasim Bašić, Čedo Pantić, Mario Marković, Denis Wolsik, Novak Radulović, Boban Ilioski i Rene Arreger garantuju odlične i neizvjesne borbe. Na Superfightu će učestvovati Igor Emkić, Mesud Selimović, Bahrudin Mahmić, Berin Balijagić, Alija Tucak, Vladimir Tok, Matthias Jaskola. 

 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.