x

Sarajevo Fight Night: Obavljeno vaganje boraca!

Borilački spektakl koji organizira ''Kamp Sporta Peljto'', bit će održan u subotu, 29. marta u Domu mladih KSC Skenderija u Sarajevu, a vaganje boraca obavljeno je u petak.  Borbu večeri imat će bh. bokser Damir Beljo i Kolumbijac Epifanio Mendosa, koji će se boriti za titule prvaka svijeta po verzijama IBF i WBF.

Beljo je na današnjoj konferenciji za medije podjestio da je Mendosa iskusan brac koji je nastupio i na olimpijskim igrama, te da su u ulogu titule po WBF i IBF verzijama.

 

Mendosa je istaknuo da je zahvalan jer je dobio priliku da se bori za novu titulu, ali i da brani svoju protiv vrhunskog protivnika. 

 

Na manifestaciji će nastupiti i proslavljeni bh. bokser Adnan Redžović, koji će se boriti protiv njemačkog boksera turskog porijekla Mehemta Altintasa.

 

''Drago mi je što mogu podržati Peljtin projekt. Meč protiv Altintasa će mi poslužiti da se što bolje pripremim za 31. maj, kada ću u Dortmundu imati borbu uoči meča za odbranu titule Adnana Ćatića. O protivniku ne znam mnogo, ali vjerujem da ću ga pobijediti'',  istaknuo je Redžović.

 

U preostale dvije glavne borbe večeri sastat će se predstavnik BiH Memnun Hadžić i srbijanski borac Miloš Dovedan, te Predrag Kovačević koji dolazi također iz Srbije, a koji će snage odmjeriti sa Senegalcem Mamadou Thiamom.

 

Prije glavnih borbi gledaoci će moći uživati u borbama amaterskog olimpijskog boksa, te u ženskom meču u kojem se sastaju bh. bokserka Aida Halač i predstavnica Srbije Dajana Bukva.

 

Izvor: Radiosarajevo.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.