x

Sarajevo: Još jedna beba umrla na Jezeru!

Još jedna beba umrla je na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu! Ovo je drugi smrtni slučaj djeteta zabilježen na ovoj klinici, a četvrti u glavnom gradu BiH od 6. do 12. januara ove godine. 

Šok i nevjerica

 

Kako „Avaz“ saznaje, tragični slučaj dogodio se na Pedijatriji na Jezeru u četvrtak, 12. januara, a jučer je klanjana dženaza na sarajevskom Vlakovu. Ljekari su majci koja je došla da se porodi rekli da je beba imala infarkt, te da hitno mora biti porođena na carski rez. Nažalost, beba je rođena mrtva. 

 

Od prijatelja bliskih porodici, koji su u šoku i nevjerici, posebno nakon što su mediji objavili da je ugašeno Neonatološko odjeljenje, saznajemo da je majci prije poroda urađen ultrazvuk i da je beba bila dobro.

 

Još je nepoznato kako je u roku od samo dva sata došlo do toga da beba doživi infarkt, posebno ako su na tom pregledu ljekari vidjeli da je beba bila zdrava i da ni u jednom trenutku nije bila životno ugrožena. 

 

Podsjećamo, „Avaz“ je prošle sedmice pisao da je troje djece umrlo u samo nekoliko dana. Naime, 6. januara klanjana je dženaza trogodišnjoj djevojčici, a 9. januara dječacima od četiri i četiri i po godine.

 

Šta je uzrok 

 

Na Pedijatrijskoj klinici umro je dječak od četiri i po godine, nakon što je s temperaturom doveden u Hitnu pomoć, odakle je prebačen na Pedijatriju, gdje je pregledan i vraćen kući. 

Nakon pogoršanja stanja roditelji su ga s osipom po tijelu odveli u obližnju ambulantu, odakle je upućen na Infektivnu kliniku KCUS-a, odakle je hitno odvezen ponovo na Pedijatriju na Jezeru. Tri reanimacije nisu uspjele i dječak je, nažalost, podlegao, a iako je od njegove smrti prošlo već šest dana, nalazi o uzrocima smrti još nisu gotovi. 

 

Izvori bliski porodici tvrde da je dječak u jednoj od medicinskih ustanova gdje su ga pregledali dobio sepsu, te da je to pravi uzrok smrti. 

 

Vijest o drugo dvoje umrle djece potvrdili su nam iz pokopnih društava „Jedileri“ i „Bakije“, no, iako smo pokušali saznati gdje su liječeni i šta je uzrok njihove smrti, o tome još nema informacija, jer na naše pisane upite već danima niko iz sarajevskih domova zdravlja i KCUS-a ne odgovara. 

 

Izvor: Avaz.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.