x

Sarajevo: Luksuzni hotel i benzinska pumpa oduzeti vlasnicima!

Od petka, 3. februara, hotelom i luksuznim studentskim domom ``Emiran`` u sarajevskom naselju Nedžarići, kao i benzinskom pumpom UMAX u Vogošći, upravlja Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom.

Ova imovina, vrijedna 8,5 miliona KM, oduzeta je od vlasnika, u skladu sa Zakonom o oduzimanju nezakonito stečene imovine.

 

U decembru prošle godine podignuta je optužnica protiv Emira Šarića, vlasnika ``Emirana`` i Hasiba Bjelića, vlasnika benzinske pumpe ``Umax Group``, zbog krivičnog djela organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima porezna utaja i pranje novca.

 

Kantonalni sud u Sarajevu po prijedlogu sarajevskog Tužilaštva donio je rješenje na osnovu kojeg se pomenuta imovina oduzima privremeno na godinu i daje na upravljanje Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom.

 

Ostaje da se vidi šta će biti sa imovinom nakon godinu dana. Ona može biti prodata, a u tom bi slučaju novac bio uplaćen u budžet ili bi se njime namirile oštećene strane. Može biti i vraćena vlasniku ako bi on bio oslobođen u sudskom procesu.

(biznisinfo.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.