x

Sarajevo je imalo čak 30 udaraca u okvir gola, ali…

Sarajevo je potpuno dominiralo protiv norveškog Haugesunda u prvom meču 2. pretkola Evropske lige, ali nakon prvih 90 tog okršaja u prednosti su Norvežani. Iz jedinog udarca na gol na stadionu Asima Ferhatovića Hase zlatni džoker Daniel Bamberg u 85. je minuti donio pobjedu lošijoj momčadi.

 

Statistika će reći sve: 12:1 u kornerima, 30:2 u udarcima na gol, 14:1 u okvir gola! Na semaforu – 0:1, piše Goal.com.

“Nismo zaslužili primiti gol, ali takav je nogomet. Haugesund se branio svih 90 minuta i nakon svega najviše mi je žao navijača. Prva nam je to natjecateljska utakmica sezone, moramo i ja i tim bolje, ali za revanš je potrebno samo popraviti realizaciju, da na vrijeme otvorimo utakmicu. Ne, nije ništa gotovo.”, rekao je Nemanja Bilbija koji je imao tri možda i najveće šanse.

 

Ni trener Dženan Uščuplić nije bio utučen: “Moraš u nogometu imati sreće, a mi je nismo imali. Haugesund se došao braniti, imali smo inicijativu, momci su pošteno odradili posao, imali smo 10-15 udaraca, 10-15 kornera…, jednostavno nismo imali sreće. Nemam što prigovoriti igračima. Sve što smo pripremali ispoštivali smo. Njihov golman sve je obranio. Bolji smo, tamo ćemo imati i dobre uvjete, teren je odličan i možemo ostvariti povoljan rezultat. Sigurno je njihova prednost što im sezona traje, a nama je to bila prva utakmica nakon priprema, to je jedan od razloga poraza, ali glavni je razlog nedostatak sreće.”, smatra trener.

 

Krste Velkoski dodao je: “Šteta što nismo dobili, 90 smo minuta dominirali, u prvom smo poluvremenu imali 3-4 dobre šanse, ali nepisano je pravilo da ako ne iskoristiš šanse slijedi kazna. To nas je snašlo, nismo imali vremena vratiti se, ali idemo u Norvešku popraviti stvari. Uz ovakvu igru i bolju realizaciju, proći ćemo! Mi napadači svakako smo prvi koji se moramo popraviti.”

 

A kapetan Amer Dupovac otkrio je: “Eto, u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji. Šef nam je dao instrukcije da budemo mirni cijelu utakmicu i da će gol doći, pokušavali smo centaršutevima, ali oni su dobri u skoku. Ali pred nama je još 90 minuta. Kao što su oni nama dali jedan, možemo mi tamo dati dva. Bolji smo. Mi u obrani nismo imali puno posla, ali primili smo jedan gol. Tamo se oni neće braniti jer će igrati kod kuće.”

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.