x

Sarajevo na Koševu pregazilo Cardiff!

Fudbaleri Sarajeva ubjedljivo su savladali mladi tim Cardiffa sa 4:1 u međunarodnoj prijateljskoj utakmici odigranoj na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” pred 2.000 gledalaca.

Strijelci za bordo sastav bili su Bojan Puzigaća, koji je glavom pogodio mrežu sa pet metara u 31. minuti i u 48. iz penala, te Samir Radovac dalekometnim šutem sa 25 metara u 60. i Nemanja Bilbija u 67. minuti, dok je počasni gol za goste dao Danny Johnson u 69. Naš tim ostavio je pozitivan utisak, pogotovo u napadu u kojem su se majstorijama istakli veznjak Miloš Stojčev i Krste Velkoski.

 

Aktuelni pobjednik Kupa BiH nastupilo je u sastavu: Alaim (Bandović), Berberović, Dupovac, Tatomirović, Puzigaća, Cimirot, Radovac, Stojčev, Okić, Bilbija, Velkoski. Još su igrali: Plakalo, Kostić, Mitrevski, Protić, Kovačević, Barić, Handžić, Kalasi, Muharemović, Duljević.

 

Dugogodišnji golman i kapiten premijerligaša sa Koševa Muhamed Alaim oprostio od dresa matičnog kluba uz burne ovacije navijača na našem najvećem stadionu. Prije početka kontrolnog meča učenjem fatihe i minutom šutnje odata je počast žrtvama genocida u Srebrenici, 1995. godine.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.