x

Sarajevo pregazilo Čelik na Koševu i uveličalo rođendansko slavlje Hordi zla!

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu Koševo u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Čelika rezultatom 5:0.

Bordo tim je od starta krenuo žestoko prema golu Zeničana, a u vodstvo su stigli već u desetoj minuti kada je Velkoski pogodio s penala. Prethodno je Jurković srušio Mihojevića.

 

Sredinom prvog poluvremena Ivetić je udvostručio prednost, a minut kasnije golman Čelika je odbranio Ahmetoviću u situaciji jedan na jedan.

 

Igra se umirila do 40. minute kada veznjak Sarajeva Rahmanović postiže majstorski gol za uvjerljivih 3:0.

 

Minut prije odlaska na odmor ekipa Husrefa Musemića je izvela još jednu lijepu akciju koju je završio Ahmetović za ubjedljivo vodstvo na kraju prvog poluvremena.

 

 

Već na otvaranju nastavka meča Sarajevo preko Lelića postiže i peti gol te je tako upisalo najubjedljiviju pobjedu ove sezone.

 

Sarajevo je sa sedmom pobjedom u sezoni preskočilo Krupu i sada je na četvrtom mjestu Premijer lige BiH, dok je Čelik na desetoj poziciji.

 

Ovaj meč su obilježili i najvatreniji navijači Bordo tima Horde zla, koje su koreografijom i bakljadom u više navrata uveličali svoj 30. rođendan.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.