x

Sarajevska Zima slavi kinesku Novu Godinu!

32. Internacionalni festival Sarajevska Zima 2015 DUŠA, jučer je otvorio svoja vrata za umjetnike iz cijelog svijeta, kao i za ljubitelje svih vrsta umjetnosti. Svečanost prvog dana festivala, nastavlja se proslavom Kineske nove godine u znaku majmuna, koja će se realizirati uz nastupe umjetnika Kine, Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine. 

Koncert povodom proslave Kineske nove godine, održava se u Clubu Monument, sa početkom od 21:00h. Sarajevska publika će uživati u muzici bandova: AJINAI (Kina), George Rivera – Doctor Tsonic & AmaSonic Orchestra (SAD) te Bosanski Lonac (BiH). 

 

“U okviru 32. Internacionalnog festivala Sarajevska Zima 2016 DUŠA, realizirat će se niz koncertnih aktivnosti, predstava, izložbi, performansa, književnih susreta, dječijih programa. U potrazi smo za dušom grada – dušom umjetnika.” – izjavio je direktor festivala Ibrahim Spahić. 

 

Sarajevska Zima će i ove godine počastiti sarajevsku publiku bogatim kulturnim programom koji će trajati sve do prvog dana proljeća.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.