x

Sarajevska policija pronašla ženu koja je ostavila bebu u kontejneru!

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su danas u 14 sati pronašli i lišili slobode Dž. B. (1979.) iz Sarajeva zbog postojanja sumnje da je ostavila novorođenče u kontejneru, saopćeno je iz MUP-a KS. Podsjećamo, novorođenče je 31. decembra 2017. godine pronađeno u kontejneru u ulici Koševo, općina Centar. 

``Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici II PU su pronašli i lišili slobode Dž. B., rođenu 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 220. KZFBiH (napuštanje djeteta). Osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela``, saopćeno je iz MUP-a KS. 

 

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Pronađeno novorođenče je hospitalizirano na Klinici za pedijatriju Kliničkog centra u Sarajevu.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.