x

Saša Matić uoči sarajevskog koncerta 10. decembra: Biće iznenađenja kada su gosti u pitanju!

Popularni pjevač bosanskohercegovačkih korijena Saša Matić održat će u sarajevskoj Zetri, 10. decembra, solistički koncert pod nazivom ``Tri čina u vašem gradu``. Nakon spektakularnih koncerata koje je tokom ove godine održao u Beogradu, Zagrebu i Tuzli na red je došlo i Sarajevo.

Admiral Electronic Casino - Ferhadija Sarajevo

Ferhadija 12, Centar - 71000 Sarajevo, Dr. Mustafe Pintola 27 Ilidža - 71000 Sarajevo, Envera Šehovića 52 Dolac Malta - 71000 Sarajevo

- Riješili smo da beogradski spektakl prenesemo u regiju, pa smo to i uradili. Nakon Beograda slijedio je Zagreb, zatim Tuzla i evo iščekujemo Sarajevo, dodao je on.

 

Zbog specifične forme koncert je nazvan ``Tri čina u vašem gradu``, a o čemu se tačno radi publika će imati priliku vidjeti 10. decembra.

 

- Volim doći u Sarajevo, koje smatram svojim gradom. Imam ovdje mnogo prijatelja i zaista dragih ljudi, kazao je Saša Matić na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Admiral Electronic Casina u Sarajevu i dodao da će gosti na koncertu biti Jelena Karleuša i Ministarke.

 

- Ostali gosti nek budu iznenađenje za publiku, dodao je on.

 

A Zetru je kaže izabrao na nagovor prijatelja i organizatora koji su smatrali da je svaka druga dvorana za njega premala.

 

- Moj posljednji sarajevski koncert bio je u Skenderiji. Tada su moji prijatelji rekli da je Skenderija premala i da naredni nastup mora biti u Zetri, istakao je on.

 

Rođeni Drvarčanin sa porodicom je preselio u Beograd još dok je bio dijete i tada je sve počelo. Krenuo je u muzičku školu, a kao tinejdžer je znao zapjevati u kafani. Rano je formirao svoj glas koji je bio itetako zapažen u beogradskim klubovima. Tada je snimio prvi album.

 

Ovom pjevaču bilo je suđeno da se munjevitom brzinom probije do zvijezda isključivo odličnim glasom i dobrim pjesmama, ali i do srca publike i kolega jer važi za jednog od omiljenih na estradi. 

(oslobodjenje.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.