Sastojak koje ne bi trebali da stavljate u tjestenine!
Poznati italijanski kuhar otkriva zašto nikada ne bi trebalo da dodajete jedan sastojak u tjestenine.
Italijanski kuvar Fabio Vivijani, koji živi i radi u Čikagu, kaže da nikada ne bi trebalo da dodajete maslinovo ulje u tjesteninu jer ono neće pomoći da se špagete/makarone ne zalijepe jedna za drugu.
Da budemo precizniji, kuvar kaže da bi one koji to rade ``trebalo da bude sramota jer ovaj divni, skupi sastojak tako traće``.
On dodaje da postoji daleko jeftiniji trik koji će vam pomoći da se tjestenina ne zalijepi.
``Mislim da je najgluplja stvar koju sam ikada čuo u vezi sa kuvanjem tjestenine da treba dodati maslinovo ulje da se ne bi zalijepila. To je laž, a osim toga, traćite taj divni sastojak i treba da vas bude sramota. Sve što bi trebalo da uradite, kako biste izbjegli da se tjestenina lijepi, je da često miješate dok se kuva``, savjetuje Vivijani.
``Samo miješajte testeninu, lijeni ludi!``
Vivijani je riješio i ``misteriju`` u vezi sa tim da li tjesteninu treba posoliti.
``U redu je dodate malo soli, ali budite pažljivi da ne presolite testeninu, naročito ako pravite i neki slani sos ili dodajete sir koji je već slan``, kaže kuvar.
Izvor: Kolektiv.me
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.