x

Savitljivi telefon!? Nemoguće!

Još početkom devedestih godina prošlog vijeka, prenosivi računari i mobilni telefoni bili su neka vrsta egzotike koja se češće sretala u holivudskim filmovima nego na ulici. Bila je to i dalje era govornica, poznatog šuštanja 56K modema, kao i pejdžera koji su predstavljali statusni simbol za one (ne)sretnike koji su ga imali. Djecu su majke i dalje zvale sa prozora da se vrate na večeru, a pisma su se pisala rukom. Moglo bi se reći da je vrijeme prije elektronske revolucije bilo drugačije – nostalgičari bi rekli bezbrižnije, ali nikako povezanije. Iako su svi ti uređaji na prvi pogled izgledali kao naučna fantastika, tehnologija je nastavila da napreduje geometrijskom progresijom. U međuvremenu je došlo i do „dot-com“ buma, kao i do naglog širenja interneta koji je iz godine u godinu zahvatao sve više domaćinstava širom svijeta. Kako se globalna mreža sve više širila, tako su i proizvođači elektronske i mobilne opreme u korak pratili trend globalizaciji.

Koliki put smo prešli kada su mobilni telefoni u pitanju govore nam i posljednji podaci sa kojima se susrećemo svakodnevno. Istraživački centar Gartner nedavno je objavio da je prodaja smart telefona nastavila sa rastom i u drugom kvartalu 2013. godine, pa po prvi put u istoriji „pametni`` telefoni čine više od polovine ukupnog broja prodanih mobilnih telefona. Druga istraživanja kažu da danas u svijetu jedna od sedam osoba posjeduje smart telefon. Takođe se procjenjuje da će globalno tržište smart telefona udvostručiti tokom 2015. godine, i to svega tri godine nakon probijanje prve milijarde, zahvaljujući tržištima u razvoju poput Afrike, Kine i Indije.

Kao jedna od vodećih kompanija u oblasti potrošačke elektronike, LG Electronics je prepoznao važnost sve prisnije globalne povezanosti i tokom godina aktivno radio na stvaranju rješenja koja omogućavaju lakšu i efikasniju komunikaciju. Kako bi vrhunsku tehnologiju približio i „običnom“ čoveku, LG iz godine u godinu osluškuje potrebe svojih korisnika i na osnovu njih razvija uređaje. Posljednji u nizu proizvoda koji su razvijeni na osnovu istraživanja potreba potrošača jeste i LG G2 smart telefon, koji kombinuje ergonomski dizajn, praktične funkcije i intuitivno korisničko iskustvo.

Osim brige o najboljem korisničkom iskustvu, LG dosta ulaže u postavljanje novih standarda kada su u pitanju hardverska rješenja budućih generacija smart telefona. Kao jedan od najvećih proizvođača OLED panela na svetu, kompanija LG Electronics je najavila da će krajem 2013. godine predstaviti prvi mobilni uređaj sa savitljivim OLED ekranom. Zahvaljujući inovativnom timu stručnjaka i inženjera, LG aktivno radi na izradi i usavršavanju savitljive površine koja će zauvijek promeniti način na koji koristimo mobilne telefone. Zahvaljujući savitljivim OLED ekranima, više se nikada nećemo plašiti pada našeg ljubimca na tvrdi asfalt, dok će nošenje telefona u džepu biti gotovo neprimjetno u skorijoj budućnosti.

Na taj način, nešto što je prije svega par decenija izgledalo kao nešto što će biti dostupno tek u dalekoj budućnosti, danas, zahvaljujući naprednim tehnologijama postaje stvarnost. Od prvih prenosivih elektronskih uređaja pa sve do smart telefona i mobilnog interneta, stvoren je novi prostor koji zahvaljujući naprednim uređajima i novim tehnologijama pruža nove mogućnosti za interakciju, djeljenje najnovijih informacija  i inspiraciju za stvaranje nečeg sasvim novog, uzbudljivog i korisnog.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.