x

Savršeni dodatak jelima za vaš zdrav obrok!

Svi oni koji vode računa o zdravoj ishrani, obično obraćaju pažnju na svaki detalj koji konzumiraju. U tom slučaju, pročitajte koji su to dodaci jelima, koji im daju savršen ukus, a imaju zanemarljiv broj kalorija.

U nastavku donosimo popis namirnica koje su savršene za dodatak jelima, a sadrže manje od 10 kalorija po serviranju.

 

1. Sok od limuna

Savršen je za dovršetak jela i punoću ukusa. Savršeno odgovara kao dresing u salati, ali i na pečenom mesu. Jedna kašika iscijeđenog soka od limuna sadrži samo četiri kalorije.

 

2. Kriške krastavaca

Narežite nekoliko kriški krastavca u vodu i dobili ste savršeno zdravi napitak koji ipak nije čista voda. Krastavci daju posebnu svježinu, a sadrže i vitamine C, A i K te gvožđe i kalcijum. Jedna kriška krastavca ima samo jednu kaloriju.

 

3. Sok od narandže

Jedna kašikačistog soka od narandže sadrži samo sedam kalorija, a prepuna je vitamina C koji je izuzetno dobar za imunitet. Svježi sok od narandže koristite u raznim jelima, ali i salatama umjesto običnog ulja

 

4. Ljuti sos

Većina ljutih soseva ima od 2 do 5 kalorija po kašiki, a savršen je dodatak jelima. Za oni koji, naravno, vole malo topline u ustima.

 

5. Svježi začini

Najbolji dodatak svim jelima, a koji gotovo da i nema kalorija su definitivno svježi začini. Peršin, bosiljak, lovor,ružmarin, origano..., samo su neki od začina bez kojih mnogi ne mogu zamisliti niti jedno jelo.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.