x

Scholes: Van Gaal mora mijenjati formaciju!

Manchester United na početku nove sezone djeluje konfuzno i neprepoznatljivo. A na trenutke čak i smiješno. “Crveni vragovi” u prva dva kola engleske Premier lige uhvatili su samo jedan bod, a veliko razočaranje, gotovo sramotu, doživjeli su u prvoj utakmici FA kupa. Manchester United se osramotio kod MK Donsa gdje je poražen s visokih 4:0, prenosi Goal.

“Prije gotovo 19 godina osjetio sam šta znači izgubiti od ekipa koja se nalazi dvije lige ispod. Tada smo, nakon dvije utakmice, ispali od York Cityja i to je za sve nas bilo veliko razočaranje. Mogu samo pretpostaviti kako su se igrači Manchester Uniteda osjećali nakon utakmice protiv MK Donsa. Nema veze što je Louis van Gaal priliku dao nekim mladim igračima, ekipa je bila dovoljno kvaliteta za pobjedu u utom meču. Što je najgore, nisam osjetio da su se predali tokom utakmice, nego da nisu dovoljno dobri.”, rekao je legendarni Paul Scholes, te nastavio:

 

“Manchester United je prvi udarac u okvir gola uputio tek u 72. minuti. A ekipa koja je u svojim redovima imala Welbecka i Hernandeza trebala bi garantovati pogotke. Adnan Januzaj mi se čini prilično nespremnim, dok su Anderson i Powell potpuno podbacili.”

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.