x

Scolari opleo po sudiji Howardu Webbu!

Kolo sreće se okreće pa je brazilski selektor Luiz Felipe Scolari protiv Čilea osjetio kako je to kad nisi u sudijskoj milosti. Nakon što je Japanac Yuichi Nishimura domaćinu poklonio jedanaesterac protiv Hrvatske, istog raspoloženja prema domaćinu nije bio i Englez Howard Webb koji je Hulkov pogodak poništio zbog igranja rukom.

“Uvjeti moraju biti isti za sve, počinjem u to sumnjati. Suci su ovdje pod pritiskom, zato griješe”, kazao je Scolari kojeg je više od tog detalja smetalo što Neymar, po njegovom mišljenju, nije bio zaštićen od grubih čileanskih nasrtaja, javlja Goal.

“Kad sam vidio kako Čileanci idu na Neymara, sjetio sam se Holanđanina Boulahrouza koji je ‘polomio’ Ronalda. Pomoć mu se ukazivala deset minuta. Neki kažu da je Neymar ‘padavičar’, Danas je pao tri puta. Nadam se da će se oporaviti, ima oteklinu na butnom mišiću”, dodao je Scolari kojeg je posebno iziritirao Čileanac Arturo Vidal. Toliko da ga je opsovao stojeći uz rub terena.

Brazil je nakon 1:1 nakon 120 minuta igre uspio pobijediti Čile nakon jedanaesteraca i u četvrtfinalu će igrati protiv Kolumbije.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.