x

Sead Kolašinac pozvan u mladu reprezentaciju Njemačke !

Defanzivac Schalkea Sead Kolašinac pozvan je u mladu njemačku reprezentaciju za utakmicu koju ova selekcija igra 24. marta u Izraelu.Selektor Rainer Adrion odlučio se za ovaj meč, koji će poslužiti kao proba pred Europsko prvenstvo za mlade reprezentacije, pozvati ukupno 27 igrača, a najbolji će dobiti poziv da brane boje Njemačke na smotri najboljih reprezentacija Europe do 21 godinu.

Podsjetimo, Sead Kolašinac je preko medija istakao želju za igranjem u reprezentaciji BiH, ali još uvijek nije zvanično pokrenuo proces promjene sportskog i civilnog državljanstva koji su uslov za njegov eventualni nastup za fudbalsku reprezentaciju BiH.

Kolašinac je mnogo puta pozivan od strane selektora Sušića i njegovih pomoćnika, no kontakt sa njim nije uspostavljen, a fudbaler Schalkea se oglušio i na poziv predsjednika NFSBIH da dođe na okupljanje fudbalske reprezentacije BiH u Ljubljani početkom februara, te je u istom periodu nastupio za njemačku ``U20`` selekciju.

Selektoru mlade reprezentacije BiH Vladi Jagodiću Sead Kolašinac je poručio kako ne želi igrati za mladi tim naše zemlje, već samo za ``A`` selekciju, a selektor Safet Sušić istakao je kako bi Kolašinac već bio standardnim reprezentativcem Bosne i Hercegovine da je promijenio sportsko državljanstvo.

Izvor: reprezentacija.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.