x

Sedam trikova koji će vam uštedjeti novac!

U koliko već niste odbacili kozmetičke preparate pune hemije i raznih aditiva, pravo je vrijeme da to učinite. Ovoga proljeća kožu i kosu nagradite prirodnim tretmanima. Pored toga što ćete uštedjeti, uz ove trikove ćete podariti vašoj koži lijep i zdrav izgled.

Tretman lica cimetom

 

Jednostavno izmješajte dvije kašičice meda sa kašičicom cimeta i kašičicom muskatnog oraščića, i namažite po licu. Prirodna antigljivična i antibakterijska svojstva će očistiti pore i zadebljanja na koži.

 

Kokosovo ulje kao izbjeljivač zuba

 

Zvuči neobično, ali sve što vam je potrebno je kašičica kokosovog ulja. Svakog jutra uzimajte po jednu kašičicu i 15 minuta mućkajte u ustima. Ovim procesom ćete očistiti usta, izbijeliti zube i osvježiti dah.

 

Čaj od kamilice za kupku

 

Da biste umirili kožu opuštajućom kupkom, sve što vam je potrebno je da dodate 2 kesice čaja od kamilice, ili 2 kašike čaja vašoj kupki.

 

Zeleni čaj kao toner

 

Ako preferirate prirodne tonere za čišćenje i potamnjivanje tena, samo skuhajte jak zeleni čaj, ostavite da se ohladi i potom ga primijenite na željeno mesto.

 

Maska za lice od od meda i avokada

 

Da biste napravili umirujuću masku, izmiješajte kašičicu meda i jedan avokado. Dobro napravite kašu i utrljajte je u lice. Neka odstoji 15 minuta. Ovo je odlična umirujuća maska, posebno ako ste prethodni dan proveli na suncu.

 

Ovas protiv ekcema

 

Za umirivanje kože, ljekovitu kupku, meljite šolju ovasa u blenderu, sve dok ne dobijete fin puder. Sipajte u teglu i uzimajte po samo 2 kašike kao kupku, kad god vam je koža upaljena. Odlična je i za osip od pelena kod najmlađih.

 

Piling za tijelo

 

Umjesto kupovnih, najbolji piling možete napraviti od stvari koje već imate u kuhinji. Možete pomiješati morsku so sa maslinovim ili nekim drugim uljem, ili smeđi šećer sa medom i cimetom. Barem jednom sedmično ovakvom smjesom izmasirajte tijelo i isperite. Koža će vam biti zahvalna, piše Faktor.ba.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.