x

Sedam zanimljivosti o osobama rođenim u oktobru!

Osobe rođene u oktobru vrlo su romantične, ali i vrlo odgovorni poslovni ljudi. Donosimo sedam zanimljivih činjenica o osobama koje su rođene u ovom mjesecu.

1. Sportski su nastrojeni

Kao i osobe rođene u septembru, osobe rođene u oktobru isto su vrlo sportski tipovi. Naime, što je više majka tokom trudnoće izloženija ljetnim sunčevim zrakama, to će više pogodnosti vitamina D uticati na njeno još nerođeno dijete. Upravo je jedna od tih pogodnosti rast kostiju i mišića.

 

2. Njihov cvijet rođenja je neven

Neven je biljka koja može narasti do 60 centimetara i koja je cijenjena zbog svoje ljekovite moći. Tako se neven često koristi za ublažavanje posjekotina, opekotina, rana i čak za ugriz ili ubod insekta.

 

3. Romantični su

Osobe rođene u oktobru vrlo su šarmantne te čine jako dobre romantične partnere. Njima vlada Venera, stoga oni stvaraju sklad te su poznati kao ``mirotvorci``.

 

4. Ili su vage ili su škorpije

Oni koji su rođeni prije 24. oktobra su po horoskopu vage. Uravnotežene i društvene osobe, dok oni rođeni krajem mjeseca su škorpije. Oni su vrlo strastveni, odani, ali i poprilično tvrdoglavi.

 

5. Poslovno su orijentisani

Marljivi su i odlučni te su vrlo poslovno orijentisani. Kada nešto započnu to onda moraju i dovršiti.

 

6. Njihovo kamenje rođenje su opal i turmalin

Opal se često povezuje sa srećom. No, prema legendi one koji nose opal, a nisu rođeni u oktobru, snaći će nesreća. Za turmalin se pak smatra kako štiti od loše energije i negativnih misli.

 

7. Jako dugo žive

Ljudi koji su rođeni između septembra i novembra češće žive i preko 100 godina. Upravo oni koji su rođeni u oktobru imaju najbolje šanse da dožive jako duboku starost.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.