x

Sedma noć na crvenom tepihu SFF-a!

Sedme večeri crvenog tepiha na SFF-u prodefilovale su brojne poznate ličnosti. Tako smo na crvenom tepihu vidjeli i ekipu filma ``Smrt u Sarajevu`` predvođenu režiserom Danisom Tanovićem i glumicom Vedranom Seksan.

``Umjetnost mora još glasnije da progovara o stvarima koje nas se tiču. U proteklih godinu dana puno sam radila na tim teškim temama, koje govore o strahu, u ratu koji nije objavljen jer ako se ja osjećam na ulicama Pariza ili Berlina kao u Sarajevu 1992. godine, onda je sve jasno``, kazala je Seksan pozivajući glumce da aktivnije dižu glas protiv zla.

 

Tu je bio i direktor Montenegro Film Festivala Zoran Živković, te ekipa filma ``Dobra žena``, koji će večeras biti prikazan u okviru programa Open Air.

 

Erol Zubčević, direktor fotografije filma za koji je scenarij i režiju uradila Mirjana Karanović, kazao je: ``Ona je jedan od najvećih umjetnika bivše Jugoslavije. Puno sam naučio i napravili smo divnu i važnu priču, kako za region, tako i za svijet``.

 

Uz Karanović, koja se fotografisala sa publikom, večeras smo vidjeli i Ermina Bravu, Jasnu Đuričić, Borisa Isakovića, Jasmilu Žbanić, Damira Ibrahimovića, Igora Vranjkovića i Zinaidu Dedakin.

 

Ekipama na crvenom tepihu pridružio se i predstavnik Doha Film Instituta Ali Khechen te režiseri filmova koji se prikazuju u sklopu programa saradnje dva festivala Mohamed Ben Attia i Amna Al Binali.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.