x

Šef Audi Sporta potvrdio da elektrifikovani model stiže do 2020.

Grupa Volkswagen planira u nekoliko narednih godina užurbano elektrificirati godinu, a Audi u tome svakako neće predstavljati iznimku, već predvodnika koji će do 2025. na tržište lansirati više od 20 plug-in hibridnih i električno pokretanih automobila. 

U skladu s tim ne treba čuditi najava koja dolazi iz Audi Sporta, odnosno od strane njegovog šefa Stephana Winkelmanna koji je rekao da će i njihova ponuda također dobiti elektrificirane pogonske sklopove.

Tačnije, Winkelmann je potvrdio kako će prvi model s elektrificiranim pogonskim sklopovima na tržište stići do kraja 2020. Nažalost Winkelmann za sada nije htio ulaziti u detalje, odnosno reći koji će biti prvi audijev performance model s elektrificiranim pogonskim sklopom, no rekao je da će se ponuda nakon njegovog dolaska ``ubrzano elektrificirati.``

Ljubitelji konvencionalnih pogona s druge strane ne trebaju strahovati s obzirom kako će turbo motori ``ostati dio ponude Audi Sporta koliko god to legislativa bude dopuštala.`` U naredne tri godine, primjerice, može se očekivati više noviteta iz Audi Sporta, a posebno će se isticati više high-performance crossovera.

Opsežnija elektrifikacija audijeve standardne ponude počinje od sljedeće godine kada na tržitšte stigne E-Tron Quattro, a 2019. će ga slijediti produkcijska izvedba studije E-Tron Sportback. Nedugo zatim ponuda će biti proširena električnom limuzinom, manjim gradskim modelom i sl.

 

Izvor: autonet.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.