x

Šeik od Alipašina pokazao svoju humanost !

Nakon što je u emisiji `Ispuni mi želju` koja se emituje na Hayat televiziji prikazana priča o samohranoj majci Elviri Dedić, koja nije imala čime obradovati svog sina za rođendan,  mnogi su ostali dirnuti, te su odlučili i sami pomoći ovoj porodici koja se nalazi u jako teškoj situaciji. Jedan od njih je i svima nama poznati Šeik od Alipašina, koji je unatoč teškom slučaju koji ga taj dan zadesio, tačnije smrti u porodici ispunio dato obećanje i održao akciju koju je najavljivao danima ranije. Time je Šeik od Alipašina pokazao kako i nije sve crno, te da je sve ono što ga je ``proslavilo`` bačeno u zaborav. Iako je sa svojom ekipom mogao taj dan otići u provod, on je zajedno sa njima na izuzetno niskoj temperaturi prikupljao sredstva za pomoć ovoj porodici.

Iako je prije same akcije vladalo veliko interesovanje vrlo mali broj njih je ispunio svoje riječi, te se odazvao svemu tome. Ipak, u petak oko 17:00 sati se sakupilo oko petnaest dobrih ljudi, koji su na izuzetno niskoj temperaturi na Otoci prikupljali sredstva za pomoć. Bilo je ljudi koji su se zadesili samo u prolazu, ali ipak dali nešto novca, kao i onih koji su zaustavljali automobil i također dali nešto sredstava za pomoć. Prikupljeno je odjeće, novca, kao i hrane, te osnovnih stvari potrebnih za život. Nakon što su se sakupila sredstva, ista ekipa koja je na Otoci na čelu sa Šeikom od Alipašina cijelo vrijeme prikupljala sve to otišla je do porodice Dedić. Tamo su ih zatekli u izuzetno teškim uslovima za život, gdje djeca spavaju na podu, jer nemaju krevete, a također je i stan u lošem stanju. Posebno radostan je bio najmlađi sin gospođe Elvire Dedić koji je na poklon dobio originalni dres Sarajeva. 

- ``Nadam se da smo im bar na tren vratili osmijeh na lice i da će im ova naša skromna akcija dobro doći. Nećemo se zaustavljati na ovom, za ovu porodicu ćemo praviti još humanitarnih akcija. Ja kao inicijator ove ideje i pokretač ovog humanitarnog akta odgovorno tvrdim i molim sve administratore pojedinih portala da ne objavljuju gluposti, razne priče i dezinformacije o ovoj porodici. Ovoj porodici je prijeko potrebna pomoć, svi ti koji to objavljuju neka uzmu deset minuta vremena, neka odu do porodice i sami se uvjere u kakvim uslovima žive. Neka ih je stid i sram.``- rekao je Šeik za naš portal, te dodao: 

- ``Zahvaljujem se od srca ekskluziva.ba portalu koji je po ko zna koji put izašao u susret kada su u pitanju ove humanitarne akcije. Neka se probudi u našem narodu svijest, umjesto jedne kafe neka tu marku sačuvaju i kada napravimo ovako jednu akciju neka dođu i ubace to u kutiju, nekom će to olakšati život.``

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.