x

Selektor Bilal Šuman kumovao saradnji Armina Bijedića i Faruka Durana!

Armin Bijedić je nedavno objavio cover za hit Sinana Sakića „Kuda ideš srećo moja“ kojim je osvojio simpatije širom regiona. Na Arminov vokal i emocije koje je iznio gotovo niko nije ostao ravnodušan, tako da su brojne kolege na društvenim mrežama pohvalile Arminovu fenomenalnu interpretaciju. 

Čak je i Miodrag Ilić, poznatiji kao Mile Bas, osnivač „Južnog vetra“, imao samo riječi hvale za pjesmu koju je Bijedić interpretirao u pratnji Amila Loje, rekavši kako ovo može samo vrhunski pjevač, te da je na njegovu izvedbu ostao bez teksta. 

 

- Poslušao sam i ostao bez riječi. Stvarno vrhunski pjevač, sve je tako dobro u njegovom pjevanju. I interpretacija i osjećaj za emociju... On je tu pjesmu otpjevao na jedan sasvim svoj način, što se meni sviđa. Nema orkestra, samo jedan električni piano i taj momak koji ga je pratio sjajno je to uradio, sve je onako kako treba, sva je harmonija tu koja postoji u originalu, a ništa suvišno. To može samo kada je pjevač vrhunski, svaka čast - istakao je Miodrag Ilić, kompozitor i autor brojnih hitova „Južnog vetra“, kao što ``Izdali me prijatelji``, ``Reci sve želje``...

 

Svakako, Arminu Bijediću su imponovale pohvale od velikog stručnjaka, pa se putem Facebooka zahvalio Iliću. 

 

Kada je u pitanju američka turneja, zajedno sa Arminom preko bare putuju njegove drage kolege Elmedin Kadrispahić Eka i Faruk Duran, dok zbog iznenadnih i neodložnih obaveza u SAD ne ide Belma Karšić.  

 

- Još nismo odredili datume koncerata i sve je u fazi organizacije. U Ameriku zajedno sa Ekom putujem oko 20. oktobra, a u decembru pridružit će nam  se i Faruk Duran. To su moje drage kolege i siguran sam da ćemo nastupima oduševiti publiku u Americi. Dogovor sa Duranom napravio sam prilikom druženja u ilidžanskom lokalu „Sunrise“ na čijem svečanom otvorenju u petak će pjevati odlični Faruk. Našem dogovoru kumovao je i Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH koji je priznao da smo mu mi uz Halida Bešlića najdraži pjevači - kaže Bijedić.

 

Kako je Armin Bijedić otpjevao pjesmu Sinana Sakića “Kuda ideš srećo moja” možete poslušati u nastavku:

Šta je Miodrag Ilić rekao o Arminovoj izvedbi poslušajte u nastavku:

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.