x

Selma Bijedić na čelu kampanje za 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koja simbolizira „Jedinstvo različitosti“

Početkom novembra održaće se najiščekivaniji modni događaj 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo s odličnim programom, gdje će vodeći domaći dizajneri i noviteti modne scene predstaviti svoje nove kolekcije.

Kampanju za predstojeću sedmicu mode osmislio je vrhunski modni tim okupljen pod kreativnim vodstvom mlade dizajnerice iz Mostara Selme Bijedić, pobjednice  natječaja za mlade dizajnere „Perwoll New Generation 2016“.

 

Različitost je bogatstvo iz kojeg proizlazi snaga za ljepotu i kreativnost života. Svaki pojedinac je poseban i jedinstven – svi smo različiti ne samo fizički, nego i po svojim znanjima, vještinama, stavovima, osjećanjima i uvjerenjima. 

 

„Kolekcija „Orbis Inferno“ inspirirana je Danteovim krugovima pakla i lepezom različitih likova. U modelima je izražen minimalizam i futuristički pristup dizajnu, kroz koji dominiraju detalji sa upečatljivim geometrijskim oblicima, dinamične i prave linije, kontrast i kombinacije različitih materijala. Orbis Inferno je kolekcija koja sjedinjuje različitosti: prošlost, sadašnjost i budućnost“ – izjavila je ova mlada dizajnerica Selma Bijedić. 

 

Kao zvijezde i zaštitna lica kampanje odabrani su Ines Jovanović, World Top Model BiH 2015. i Mevludin Bijelić, Best Model BiH 2013, modeli modne agencije ABC Models Mgmt International, koja osim u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli, ima svoje predstavništvo u Zagrebu, Beogradu, Podgorici a do kraja ove godine otvara svoj ured i u Beču.

 

Za make up pobrinula se „Kultura ljepote“, video je uradio Selver Fajković, fotografije potpisuje etablirani modni fotograf Mario Klein, urednik projekta je Sanel Hadžić a produkcija SNL.

 

37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo prezentirajući kolekcije domaćih i inozemnih modnih dizajnera, povezuje modne dizajnere i učesnike iz zemalja regije te i na taj način putem umjetnosti i mode propagira „jedinstvo različitosti“ i kulturnu suradnju. Kao organizatori ovog najznačajnijeg jedinstvenog modnog događaja u našoj zemlji, Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i izvršni producent modna agencija Abc Models svake godine nas podsjećaju, da naša država Bosna i Hercegovina ima izuzetno kreativne i beskrajno inspirirane modne dizajnere, koji iz sezone u sezonu nude nešto novo, posebno, unikatno, jedinstveno i po 37-mi put su ponudili jedinstvo u različitosti...

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.