x

Senzacionalno: Klub iz Luksemburga izbacio Rangerse!

Niedercorn je večeras na domaćem terenu savladao Rangerse sa 2:0 i tako napravio nevjerovatnu senzaciju u prvom pretkolu Evropske lige.


all Goals FC Progres Niedercorn 2 - 0 Rangers by goloviliga

Škotski klub je prije sedam dana na domaćem terenu slavio sa minimalnih 1:0, ali niko nije ni slutio da to neće biti dovoljno da ovaj klub prođe dalje pogotovo jer im je protivnik ekipa iz Luksemburga. Međutim, Niedercorn je večeras napravio veliku senzaciju i uspio je doći do preokreta i plasmana dalje.

 

Domaći su u 66. minuti utakmice uspjeli da povedu sa 1:0 kada je mrežu Rangersa zatresao Francoise. Samo devet minuta kasnije na stadionu je sve eksplodiralo kada je Niedercorn udvostručio prednost, a historijski gol postigao je Thill.

 

Rangersi su u finišu utakmice na sve načine pokušali da dođu do gola i plasmana u drugo pretkolo Evropske lige, ali nisu uspjeli. Mali klub iz Luksemburga je večeras na sjajan način ispisao historiju. 

 

Dalje je prošao i Videoton koji je na Malti remizirao protiv Balzana sa 3:3, ali je klub iz Mađarske prošao dalje zahvaljujući pobjedi u prvom meču rezultatom 2:0. Potencijalni bh. reprezentativac Anel Hadžić igrao je do 85. minute, dok je Asmir Suljić odigrao cijeli meč.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.