x

Senzacionalno otkriće: Pronađene izgubljene piramide!

Mjesto za koje se vjeruje da je triput veće od platoa Gize, udaljeno je dvadesetak kilometara od grada Abu Sidum koji se pruža duž obala Nila.

Naslage pijeska u Egiptu koje su arheolozi uočili zahvaljujući snimcima sa servisa Google Earth, mogle bi biti davno izgubljene drevne piramide.

Američki arheolog Anđela Mikol duž korita Nila uočila je dva područja neobične konfiguracije pa neki od egiptologa tvrde da je riječ o legendarnim izgubljenim piramidama.

Mikolova je svoje otkriće naučnom svijetu objavila još prošle godine poslije silnih mjeseci češljanja Guglovih snimaka iz vazduha na kojima je uočila izbočine i udubljenja u tlu nalik piramidama.

Mjesto za koje se vjeruje da je veće od platoa Gize, udaljeno je dvadesetak kilometara od grada Abu Sidum koji se pruža uz obale Nila. Nalazište obuhvata grandiozni plato u obliku trougla za koji se vjeruje da je triput veći od platoa Gize u Kairu.

Ukoliko se dokaže da je Anđela u pravu, bit će to najveće dosad otkrivene piramide poznate čovječanstvu.

Najintrigantija činjenica jeste da se kompleks drevnih izgubljenih piramide spominje i na nekim od najstarijih mapa, od kojih jedna pripada i francuskom caru i vojskovođi Napoleonu Bonaparti.

Izvor: kurir-info/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.