x

Sergej Ćetković konferencijom za medije najavio turneju po BiH!

Crnogorski pjevač i regionalna zvijezda Sergej Ćetković čest je gost glavnog grada BiH, a ovaj put u Sarajevu je boravio radi nastupa na gala koncertu Jasne Gospić, ali i radi priprema za bosanskohercegovačku turneju koja počinje 20. aprila.

Bh. turneja, koja je dio velike regionalne turneje “Moj svijet”, počinje 20. aprila u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, a nastavlja se dan kasnije koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i završava 22. aprila koncertom u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo. Upravo po Sergejevoj želji odabrani su prostori pozorišnog tipa, jer mu omogućavaju prisniji kontakt s publikom i kvalitetnu razmjenu energije.

 

“Ova turneja će se razlikovati od prošle, gdje smo uglavnom radili velike koncerte. Odlučili smo se za intimnije i prisnije prostore jer se tu moja muzika i ja najbolje osjećamo. Osim dobre svirke i bogatog repertoara bit će šale i smijeha, ali i prilike da neko iz publike podijeli s nama svoja iskustva i zajedničkim snagama riješimo neki ljubavni problem”, poručio je.

 

Dodaje da se uvijek zahvali svojim fanovima, jer je za njih tu i da mu je drago ako pjesmom i svojim vremenom može nekome pomoći.

 

“Ne mogu biti sretniji nego kad završi koncert, a ja znam da su oni sretni. Poslije uvijek kratko razgovaram s fanovima i sve te lijepe riječi, emocije i iskustva su vjetar u leđa za svaki novi koncert, za neku novu pjesmu”, rekao je Sergej.

 

Trenutno radi na duetima s kolegama iz regije, a otkriva da će se do kraja godine sigurno pojaviti dva-tri dueta i nekoliko singlova.

 

“Možda se krajem ove ili naredne godine natjeram i odvažim da napravim malo drugačiji izlet u muziku koja datira iz prošlih vremena. Pričam o nekoj staroj dobroj starogradskoj muzici koje više nema. Bit će to šansa onim starim dobrim zvukovima, pjesmama i emocijama koje su danas prešle u neki turbofolk, u neku mutaciju koja mi nije bliska, ali koja nije nekog dugog vijeka”, otkrio je.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.