x

Serie A: Sedam golova na Olimpicu, Lazio pobijedio Veronu!

U prvoj utakmici 25. kola talijanske Serije A Lazio je bio domaćin Veroni. Laziali su pobijedili rezultatom 5:2.

Prva izgledna prilika za Lazio ukazala se u 11. minuti kada je u šesnaestercu Verone loptu primio Matri i uputio udarac, ali nije pogodio protivničku mrežu.Verona je u 24. minuti zaprijetila preko Pazzinija, čiji je pokušaj glavom zaustavio golman Lazija Marchetti.
Igrala se 41. minuta kada je Cataldi neprecizno šutirao ka golu Verone, a onda je u 45. minuti Matri pogodio mrežu gostiju i Lazio poveo 1:0. Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

 

Drugo poluvrijeme je bilo dosta zanimljivije. Mauri je u 50. minuti nakon asistencije Cataldija povisio vodstvo Lazijala na 2:0. Strijelac trećeg gola za Lazio bio je Anderson u 69. minuti, a asistenciju je upisao Matri.Ipak, u 72. minuti je uzvratila Verona preko Greca, koji je udarcem s 23 metra pogodio rašlje Lazijevog gola. Navijači Lazija su imali razloga za brigu kada je u 79. minuti nakon asistencije Wszoleka pogodio Toni i smanjio prednost Lazija na samo jedan gol.

 

Ipak, iznenađenja nije bilo. Keita je pogodio za 4:2 u 82. minuti, a u sudijskoj nadoknadi utakmice je konačnih 5:2 postavio Candreva.Bh. reprezentativac u redovima Lazija, Senad Lulić,odigrao je cijelu utakmicu.Lazio je trenutno sedmi sa 36 bodova, dok je Verona posljednja dvadeseta sa 15 osvojenih bodova.

 

 

Izvor:klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.